Административният директор в Локомотив Пловдив и бивш наш международен съдия

...
Административният директор в Локомотив Пловдив и бивш наш международен съдия
Коментари Харесай

Атанас Узунов: Бях ли съдия, не бях ли

Административният шеф в Локомотив Пловдив и някогашен наш интернационален арбитър Атанас Узунов отхвърли изрично да е отправял рецензии към първенеца Лудогорец за това, че манипулира рефери, с цел да се радва на съдийски комфорт. Узунов посочи, че в никакъв случай не би атакувал съперник по подобен метод и може да разисква само дуелите на своя тим. Според Узунов, който в съдийската си кариера е управлявал Барселона - Байерн на Ноу Камп, в последно време се натрупали толкоз неточности в ущърб на черно-белите, които го предиздвикали да се усъмни дали в миналото е бил футболен съдия.

Железничарите навлизат в решителна серия от мачове преди зимната пауза. На 1 декември пловдивчани гостуват против Верея, а след това идва ред на градското дерби против Ботев (4 декември). Годината за тях ще завърши с аудиенция против Черно море (8 декември) и домакинство на Ботев Враца (15 декември).

„ Предстоящият мач с Верея е първи, затова е и най-съществен. Той е от извънредно значение и от него зависи по какъв начин ще влезем в дербито, което е във вторник. След този мач ще мислим и за дуела против Черно море ”, разяснява Узунов пред Дарик.

„ Да, в действителност е неприятно, че мачът е през седмицата и се чакат неприятни метеорологични условия. Момчетата са в действителност съсредоточени, надяват се да излязат с триумф от този мач. Искат да зарадват почитателите предколедно с подарък. ”

„ Мачът си е рисков. Затова в деня на мача билети на касите няма да бъдат продавани. С Ботев още преговаряме по какъв начин ще си получат билетите – дали на нашите или на техните каси. ”

„ Наистина ще гоним дубъл над Ботев. Няма по-хубаво нещо преди Нова година да победиш съгражданите от Пловдив. ”

„ Против съдийството мога да се изкажа, само че намесиха името ми по отношение на клуба на Лудогорец. Нищо сходно не съм казвал по отношение на сътрудниците от Лудогорец. Затова приканвам сътрудниците ви, когато взимат изявление от дадена персона, да си записват и да излиза единствено истината. Искам уместност. С никого не съм разговарял от упоменатите публицисти. ”

„ Що се касае до съдийството, в действителност в 4 следващи мача се събраха отсъждания в наш ущърб. Вече се чудя дали съм бил арбитър или не съм бил. Изглежда не познавам новите трендове. Правилата са идентични: нарушаване за директен свободен удар в наказателното поле значи углавен удар, игра с ръка в наказателното поле – също. Изглежда някои съдии се преценяват към момента с грандовете в българския футбол. ”

„ Собственикът Христо Крушарски ще се върне преди Коледа, тъй че най-вероятно, в случай че тимът се показа почтено в трите мача и си заслужи място в челната шестица, би могъл да получи коледни дарове ”, добави още Узунов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР