Adidas е започнала разследване на твърденията за непристойно поведение на

...
Adidas е започнала разследване на твърденията за непристойно поведение на
Коментари Харесай

Падението продължава: Adidas са започнали разследване срещу Кание Уест

Adidas е почнала следствие на изказванията за непочтено държание на Кание Уест, съобщи Ройтерс.

Миналия месец немският производител на спортни артикули приключи партньорството си с американския рапър и фешън дизайнер, с който преди този момент сътвори взаимна линия облекла Yeezy.

От Adidas споделиха, че са дали ход на следствието, откакто са получили анонимно писмо с няколко обвинявания против актьора, който промени името си на Йе.

По-рано в сп. Rolling Stone излезе обява, която в детайли разказва хипотетичните случаи на непочтено държание от страна на Йе към личния състав и бъдещи чиновници.

Изданието се базира на изявленията с десетки някогашни чиновници на Yeezy и Adidas.

Според сп. Rolling Stone някогашни членове на екипа са изпратили анонимно писмо до Adidas, в което споделят, че висшите ръководители на компанията са били наясно с държанието на Йе, само че са си " затваряли очите " и са " изключили моралния си компас ".

Според списанието Уест е показвал нецензурен материали на чиновници на компанията по време на работни срещи, както и интимни фотоси на някогашната си брачна половинка Ким Кардашиян по време на изявленията за работа.

" Понастоящем не е ясно дали обвиняванията, отправени в анонимното писмо, са правилни. Въпреки това ние одобряваме тези изказвания доста съществено и взехме решение неотложно да стартираме без значение следствие, с цел да им отговорим ", сподели представител на Adidas в изказване за Ройтерс.

Решението за следствие е било взето, когато един от най-големите акционери на компанията е изискал уточнения за хипотетичните произшествия.

Новината за следствието беше обявена първо от в. " Файненшъл таймс ".  
През последните месеци Йе провокира кавги, като обществено приключи огромни корпоративни връзки и " изригна " в обществените медии против други звезди. Акаунтите му в Туитър и Инстаграм бяха лимитирани, а някои от изявленията му бяха отстранени, откакто консуматори ги осъдиха като антисемитски.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР