Аделина Банакиева, която нашумя и покрай участието си във ВИП

...
Аделина Банакиева, която нашумя и покрай участието си във ВИП
Коментари Харесай

Риалити звезда с разтърсващо писмо до здравното министерство, иска вето на бюджета

Аделина Банакиева, която нашумя и около присъединяване си във ВИП Брадър, написа разтърсващо писмо, с което се разгласи срещу новите ограничавания за медикаменти за онкоболни. Според признатите промени от идната година здравното министерство няма да изплаща новите препарати, които за някои са жизненонеобходими.

Ето какво написа Аделина Банакиева на профила си във Facebook:

" Казвам се Аделина Банакиева, на 48 година, майка на пет сина и съм с диагноза колоректален карцином (рак на дебелото черво) в ремисия.
Тези дни Парламентът на Р. България одобри на второ четене бюджета за 2018 година на НЗОК, като наложи мораториум за най-малко една година за всички нови лечения.

Тук желая да отбележа, че става дума за всички типове нови лечения и лекарства, за всички типове болести!
Това значи, че в случай че досегашният медикамент, с който сме лекувани, към този момент е спрял да работи – нов няма да има!

Всеизвестен факт е, че в България се работи с невисок клас генерични заместители и то единствено на лечения, на които има подобен сурогат, само че това не са новите лечения! За да се създаде генерик на някоя нова терапия, би трябвало срокът на лиценза на компанията-производител да е изминал. На естествен език това значи, че тук ще се лекуваме единствено и само със остарели лечения.
Всичко това се случва дни, откакто Брюксел разгласи, че България е несъответстваща във връзка с предварителна защита на предотвратима смъртност. Тук можем да се похвалим и с една от най-ниските в света преживяемости при онкологични болести.

Аз съм наясно, че тези 25 благ., с които Здравната каса си „ отдъхва “ от нас, са капка в морето, само че преди този мораториум най-малко имаше вяра за молби, врънкане и апели за помощ. Сега и такава вяра няма!

Аз съм жива единствено и само с помощта на „ погазването “ на децата и фамилията ми. За да се церя, ние се принудихме да не изплащаме заеми, които имахме, и банката не почете молбите ни за разсрочване. Моят дом, офисът ни и всичко, което притежаваме, са на обществена обмен от ЧСИ Цачева. Това е ориста на всички хора с тежки болести тук! Или най-малко на живите...
Апелирам Президентът на Република България да наложи Вето.

Апелирам да бъде преосмислено гласуването по тази точка.

Моля Ви, дайте късмет на болните хора най-малко да имат вяра, че е допустимо.

Не убивайте и хората, и очакванията им!

Ако този зов остане „ глас в пустиня “, в случай че той не получи съответна реакция от страна на съответните органи, всички ще излезем на митинг на 9-ти декември, събота, от 11.00 ч. пред Парламента.

Защото, за жалост, жертва на този мораториум Е и МОЖЕ ДА БЪДЕ всеки един от нас. Всички ние. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР