Абсурден случай! Ученик в 7-и клас вече за трети път

...
Абсурден случай! Ученик в 7-и клас вече за трети път
Коментари Харесай

Побъркаха от карантини седмокласник за месец

Абсурден случай! Ученик в 7-и клас към този момент за трети път е под карантина. Най-впечатляващото е, че момчето към този момент е преболедувало COVID-19, заяви Българска национална телевизия.

Синът на Бояна е на 13 години, учи в 7-и клас. За трети път в границите на месец е под карантина. " Първият път беше поради сестра си, по-късно поради себе си, тъй като той се разболя, по-късно се върна на учебно заведение за два дни и след това отново го сложиха по карантина поради болен съученик, което съгласно мен е някакво чиновническо безумство.

На днешния брифинг на Националния действен щаб Българска национална телевизия попита за куриозния случай: " Заболял е, излекувал се е, връща се в учебно заведение, минават два дни и още веднъж е под карантина поради съученик, който е позитивен?! ". Министърът отговори сбито: " Категорично! Такава е заповедта и по този начин би трябвало да бъде спазвана! ".

" Трябва институциите да стартират да мислят за тези деца като за персони, а не да ги поставят целия клас в накуп и до го карантинират вкупом, тъй като по този начин им е по-лесно ", разяснява Бояна.

Синът на Бояна от през днешния ден по този начин или другояче трябваше да мине на онлайн образование. С тази разлика, че в този момент е пандизчия у дома и РЗИ го ревизира на адреса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР