А вие започвате ли деня си отпочинали, свежи и пълни

...
А вие започвате ли деня си отпочинали, свежи и пълни
Коментари Харесай

10 лоши навика, които ни  правят по-малко продуктивни сутрин

А вие стартирате ли деня си отпочинали, свежи и цялостни с оптимизъм, или постоянно доста скоро откакто излезете отдолу под завивките силата ви като че ли спада и имате възприятието, че идният ден ще е следващ призрачен сън? Възможно е това да е резултат от обстоятелството, че сте влезнали в клопката на привички, които бележат сутрините ви с отрицателен знак и въздействат неподходящо и на душeвността и на физическото ни положение.

Време е да се отървем от тези неприятни привички, ето и лист с най-често срещаните аргументи да сме непродуктивни заран.

Проверка на телефона незабавно след пробуждане

Технологиите са ни поробили, не може да отречем и част от тази взаимозависимост е  постоянната потребност да ревизираме телефоните си. Много от нас са безусловно жертва на този табиет, и още със събуждането стартират да ревизират обществените мрежи и уеб страниците, които наблюдават. Нищо значимо няма да „ избяга ”, споделят психолозите и поучават да започваме деня си с …..медитация! Или най-малко да оставим устройствата за 30 минути след събуждането си изключени, с цел да си дадем късмет за позитивен старт на деня.



Започване на деня с вести

Противно на общоприетото разбиране, започването на деня с вести не е идеалният табиет на актуалния човек, защото може да окаже въздействие върху психологичното ни здраве. Често отрицателното наличие на новинарския поток може освен да понижи продуктивността и настройката ни, само че и безусловно да ни стресира и да даде неприятна посока на мислите ни.

Отлагане на алармата

Един от най-лошите утринни привички, които въздействат неподходящо на продуктивността и здравето, е натискането на бутона за сънливост на будилника. Това понижава времето, което би трябвало да използваме за разбуждане и  за подготовка за деня, което способства за нашия стрес. Вместо това би трябвало или да заспим рано, или да настроим тревога за реалистично време, в което можем да се събудим и да се почувстваме свежи.



Пропускане на закуска

„ Закуската  си изяж самичък. Обяда раздели с приятел. А вечерята – дай на врага си! " - твърди антична японска мъдрост  и ние не си и помисляме да я спорен. Не пропускайте най-важното хранене за деня с оправданието, че се пробвате да спестите време за идните задължения. Помислете за обмисляне на утринното хранене от вечерта, в случай че нямате време да приготвяте здравословни ястия всеки ден.

Десерт за закуска

Консумацията на десерт на празен корем покачва равнищата на кръвната захар, което може да докара до скокове на захарта в кратковременен проект и даже до диабет в дълготраен. Освен това специалистите предлагат заран да се употребяват храни, които предизвикват по-добър метаболизъм и са елементарно смилаеми.

Липса на банкет на течности

Пиенето на задоволително вода заран, както и хидратацията през целия ден работи единствено в посока добър метаболизъм и имунна система и здрави вътрешности. За да бъдете здрави и продуктивни, наложете си да стартирате деня си с доста вода, или други течности  и детоксикиращи питиета.



Неоправено легло

И не, не става дума за това, че оправяйки леглото вие просто се грижите за реда в стаята. Това е значимо деяние, което в действителност ни оказва помощ да се подготвим за един работлив ден. Ще попитате „ по какъв начин ”? И отговорът е, че това работи на равнище душeвност – грижейки се реда в дома си още със ставането подреждаме и мислите в  главите си.

Липса на проект за деня

Много е значимо да имате цел или да сте си дефинирали ясно и тъкмо значимите задания за отменяне всеки ден. Според психолозите в случай че вечер преди лягане си формулираме лист с задължения  за идващия ден това разрешава на подсъзнанието ни да следи графика даже до момента в който спим и ни приготвя да се събудим при първото звънене на алармата. Това прави сутрините ни лесни и в никакъв случай не изпитваме предпочитание да продължим да мързелуваме в леглото.

Без утринни извършения

Да стартираме деня с лека подготовка е едно от най-хубавите неща, които можем да създадем за себе си.  Едно оживление в границите на 15-30 минути покачва физическата и умствена работливост. Освен това утринните тренировки могат да оказват помощ за усилване на метаболизма, което ни поддържа във форма.



Чашата кафе

Да, колкото и необикновено да звучи пиенето на кафе заран е в листата с неприятни утринни привички и не е добра концепция да го вършиме преди 9,30 ч. Изследванията демонстрират, че тялото ни естествено основава повече кортизол-хормон на напрежението, който контролира енергията- сред осем и девет сутринта, а потреблението на кафе през това време може да обърка нашата естествена система за регулация. Не се лишавайте от обичаната си освежаваща напитка- просто я оставете за обедната отмора, а денят си започвайте с освежаваща чаша чай.



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР