Видин. Митнически служители задържаха 17 266 текстилни изделия с надписи

...
Видин. Митнически служители задържаха 17 266 текстилни изделия с надписи
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха 17 266 текстилни изделия с обозначения на световно известни марки

Видин. Митнически чиновници задържаха 17 266 текстилни произведения с надписи и лога на международно известни марки при инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .

На 21 юни 2021 година, към 17.30 часа, инспектори от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ в границите на осъществяван мобилен надзор отклоняват за инспекция напускаща страната товарна комбинация (влекач с полуремарке). Водачът, турски жител, обяснил, че пътува пренос от Турция за Полша и транспортира групажна стока – текстилни произведения.

Товарният автомобил с полска регистрация е съпроводен до митническия терминал във Видин, където е осъществена в началото рентгенова, а по-късно и физическа инспекция. Митническите чиновници откриват, че зад „ запушалка “ от легална текстилна стока, се транспортират денкове, съдържащи разнообразни по тип продукти, щамповани със словестни наименования и лога на известни марки. Установено е, че към една трета от размера на товара съставляват детски и мъжки маратонки, тениски, блузи, шапки, рокли, чанти, портмонета и спортни екипи. Стоките са с логата на над 30 международно известни марки – спортни и такива за първокласни артикули. Сред арестуваните продукти най-голямо е разнообразието на маратонките, тениските, както и мъжките портфейли, които са щамповани с обозначенията на разнообразни марки.

Тестилните произведения са арестувани заради подозрения, че се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. Стоките са арестувани и следва за случая да бъдат известени правопритежателите на марките.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР