Б СП ще настоява за промяна на структурата на бъдещия

...
Б СП ще настоява за промяна на структурата на бъдещия
Коментари Харесай

БСП предлага създаването на Министерство на електронното управление и високите технологии

Б СП ще упорства за смяна на структурата на бъдещия кабинет и основаването на особено министерство, което да дава отговор за електронното ръководство и високите технологии. В момента за развиване на бранша на осведомителните технологии дава отговор Министерство на превоза и осведомителните технологии, а за електронното ръководство – Държавна организация към Министерския съвет. Ефективното въвеждане на е-управлението и развиването на бранш на високите технологии обаче са тясно свързани и следва да бъдат приоритет на бъдещото ръководство на страната.

Новото министерство следва да работи в няколко основни целта като смяна на Закона за електронното ръководство, тъй че то действително да проработи, въвеждането на цифрови трудови книжки, както и нормативна смяна, тъй че да се вкара по-добра отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Ключова задача пред предлагането министерство е и начертаването на пътна карта за развиване посредством Национални тактика като „ Цифрова България 2025 “.

В момента България заема едно от последните места в Европейския съюз по показател за нововъведения и е трайно на едно от последните места в Европейски Съюз по цифрова промяна на стопанската система. Едновременно с това секторът на осведомителните и информационните технологии е най-бързоразвиващият се бранш у нас, като растежът за последните 3 години е 22%.

„ До 2024 се чака приходите на софтуерния бизнес да доближат 7,6% като дял от Брутният вътрешен продукт, а постъпленията в хазната от платени налози и осигуровки ще надскочи 1,4 милиарда лева годишно. Заетите в бранша ще надвишават 60 хиляди души. Това е сериозен отвесен бранш на стопанската система, от който са подвластни всички останали. Не може да е подложен като добавени последни думи към министерството на превоза “, съобщи претендентът за депутат и втори в листата за 23 МИР Благовест Кирилов.

Това наличие е част от платената изборна графа на уеб страницата
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> От хотела в малко градче излиза командирован. - Такси! Далече ли е гарата? - На десетина километра. - Десет километра? Не можеше ли да я… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте кои са тези поверияДжей Ло показа неповторима своя фотография и насочи благо обръщение, вижте към когоСпоред него историческите тематики не би трябвало да бъдат аршин за приемане в ОбщносттаМъжът е задържанСъдийската организация е на мнение, че Висш съдебен съвет не е дал какъвто и да било знак, че има воля и подготвеност за водене на открит и почтен разговорТо е настанено в поделение по неврохирургия " Животът на Земята може да се възвърне от огромна климатична смяна. Човечеството обаче няма да може " Има метод да махнем непрекъснатите известия за грешкаЕдин от най-големите сухоземни бозайници е завършил еволюцията си като джуджеЕдна от обединенията счита, че има „ голям брой изказани и недоказани изказвания и изказвания “Какво им подари херцогинята на КеймбриджФранк Стивънсън споделя за обичаните си модели на баварците. Кои са вашите? " Слонът отново е пристигнал да готви ", споделя семействотоСамо на 18 години, а към този момент е една от най-известните млади изпълнителиТрусът е бил на дълбочина 10 кмКакво демонстрират измерванията за чистотата на въздухаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР