16 Юни Един от резултатите от последната срещ на Г-7

...
16 Юни Един от резултатите от последната срещ на Г-7
Коментари Харесай

САЩ с нова инициатива срещу глобалната икономическа роля на Китай

16 Юни
Един от резултатите от последната срещ на Г-7 беше стартът на самодейност, ръководена от Съединени американски щати, която планува вложения в разрастващи се международни инфраструктурни планове в опит да се победи Китай в личната му игра. Въпреки че разпространяването на 5G в световен мащаб не е главен вектор на самодейността, WSJ оповестява, че частта, отдадена на технологията, е била едностранно добавена в контракта, станал прочут с името Build Back Better World, от Съединени американски щати. Вашингтон от дълго време се пробва да построи общ фронт против Пекин на софтуерния терен, само че очевидно новата администрация на Белия дом е схванала, че със закани и рестрикции против съдружниците си мъчно ще победи добре смазаната китайска машина и в този момент работи за " стимулиране " на разрастващите се стопански системи по света да заобикалят Huawei и ZTE.

Съединени американски щати също по този начин се канят да " обучат " задгранични политици и регулатори в своята позиция към света. " Днес президентът Байдън се срещна с водачите на Г-7, с цел да разиска стратегическата конкуренция с Китай и да се ангажира с съответни дейности, с цел да помогне за облекчаване на големите потребности от инфраструктура в страните с ниски и междинни приходи ", се споделя в официално съобщение, оповестено на 12 юни.

Г-7 включва Съединени американски щати, Канада, Англия, Франция, Германия, Италия и Япония, като влизането в този клуб на богатите зависи от амалгама от Брутният вътрешен продукт и геополитически индикатори, които изключват страни като Китай, Русия, Индия и Бразилия. По създание той като че ли е непокътнат за богатите западни страни и опитите им да решат по какъв начин тъкмо да ръководят света.

Като цяло Китай се загатва четири пъти в формалното официално съобщение - три пъти по нормални тематики - правата на индивида, произхода на Covid и екологията. Има обаче един откъс, който демонстрира групова подготвеност азиатският колос да се сложи на мястото му. " По отношение на Китай и конкуренцията в световната стопанска система, ние ще продължим да се консултираме по отношение на групови подходи за оборване на непазарните политики и практики, които подкопават справедливото и транспарантно действие на международната стопанска система ", се споделя в него.

Това сгъстяване на груповата позиция на Г-7 към Китай наподобява доста.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР