След като много производители се опитваха дълго време да решат

...
След като много производители се опитваха дълго време да решат
Коментари Харесай

Huawei представи Watch GT 2 официално в България

След като доста производители се опитваха дълго време да решат вярно уравнението на умните часовници, предходната година Huawei наподобява съумяха с техния превъзходен Watch GT, на който направихме в детайли ревю. Освен с добър дизайн и функционалности, това устройство се отличаваше с дълъг живот на батерията - нещо, което бе непостижимо за конкурентните часовници със сходни характерности. И когато си мислехме, че няма какво да бъде усъвършенствано в Watch GT, пристигна време за еволюцията и осъзнаването, че както доста постоянно се случва - не сме били прави.

Next Level фитнес стана сцена на формалното показване на еволюцията - наследникът на Watch GT, а точно - Watch GT 2. Фокусът на марката върху здравословният живот беше емфатичен от наличието на Ивет Лалова, която беше един от домакините на мероприятието - в нетипични за нея, само че ефектни, публични одежди. Какви са разликите и приликите сред остарялата и новата генерация?

Watch GT 2 идва в два размера - условно наричани мъжки и дамски. По-малкият има диаметър 42 милиметра и включва 1,2-инчов AMOLED екран с резолюция 390х390 пиксела, до момента в който по-големият - 46-милиметров размер, има 1,39-инчов екран с разграничителна дарба 454х454 пиксела.

 Huawei показа Watch GT 2 публично в България
Животът на батерията се е запазил при 46-милиметровата версия, без значение от спомагателните функционалности, за които ще приказваме по-подробно по-късно. Той е до 2 седмици при естествена приложимост. По-малката " дамска " версия може да издържи при същите условия до седмица с едно зареждане.

Една от главните разлики и също по този начин нова функционалност в линията умни часовници на Huawei, е прибавянето на микрофон и представител в Watch GT 2. Това на процедура значи, че потребителите могат да одобряват и правят позвънявания непосредствено от часовника, без да вадят телефона от джоба или чантата си. Това се случва чрез Bluetooth връзка - самото позвъняване се прави през смарт телефона, а часовникът служи като Bluetooth безжична слушалка (за разлика от други китайски умни часовници, които слагат SIM картата непосредствено в устройството и смарт телефон не е необходим).

Huawei настояват, че Bluetooth връзката е способна да поддържа позвънявания на разстояние до 150 метра, с помощта на 5.1 спецификацията, само че би трябвало да тестваме това изказване. Watch GT 2 разчита на личната разработка Kirin A1 като чипсет, вградената памет е задоволителна за предпазване на към 500 песни в MP3 формат, а измежду датчиците са акселерометър, магнитен датчик, оптичен датчик за премерване на пулс, датчик за налягане, жироскоп, датчик за равнище на околната светлина. Watch GT 2 също по този начин има вграден GPS.

 Huawei показа Watch GT 2 публично в България
Часовникът може да следи до 15 типа интензивности - в това число бягане, вървене, планински преходи, колоездене, плуване. За плувците добра вест е усъвършенстваната водоустойчивост, спрямо предходния модел - тук тя към този момент е 5 атмосфери или до 50 метра под вода. Часовникът има и усъвършенствани логаритми за следене на съня TruSleep 2, които могат да засичат до 6 разнообразни проблеми.

В България Watch GT 2 ще бъде разполагаем от понеделник (21.10), а цената за 46-милиметровия вид е 479 лв. (3% отстъпка с нашия код PCWORLD) в Ardes.bg.

Видео от формалното показване с Ивет Лалова:
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР