89 души починаха от коронавирус за един ден във Великобритания,

...
89 души починаха от коронавирус за един ден във Великобритания,
Коментари Харесай

Нова вълна смърт от вируса във Великобритания

89 души починаха от ковид за един ден във Англия, което е рекорден брой за страната. Наложените строги ограничения за обществено разграничаване обаче наподобява не се съблюдават, защото доста хора отидоха на работа и през вчерашния ден, претоварвайки градския превоз, който е мощно стеснен.

Броят на жертвите от ковид в Обединеното кралство доближи 424 души. Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че на работа могат да вървят единствено тези, които не могат да я правят у дома, само че това не внесе особена изясненост в коя група попадат строителните служащи, които не престават да вървят по обектите.

Според Ханкок те могат да не престават да работят стига да са на 2 метра разстояние, само че това изказване бе сметнато от мнозина за изцяло безконтролно. Самите строителни служащи обявиха, че не могат просто да си останат по домовете, тъй като няма да им бъде платено. 5 000 чиновници на превоза полиция бяха ситуирани по станции на метрото и по гарите в Лондон, с цел да напомнят на хората, че би трябвало да пътуват единствено, в случай че това е безусловно неотложно.

Мат Ханкок прикани за набиране на 250 000 доброволци в помощ на опазването на здравето. 11 000 някогашни медици се завърнаха в опазването на здравето, а 24 000 студенти последна година също ще окажат помощ. В същото време обаче се появиха сведения, че доста лекари са подготвени да изоставен, тъй като са изложени на огромен риск, заради неналичието на съответно защитно облекло и съоръжение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР