84-годишен мъж от Германия беше признат за виновен за незаконно

...
84-годишен мъж от Германия беше признат за виновен за незаконно
Коментари Харесай

€250 000 глоба за дядото с танка в мазето

84-годишен мъж от Германия беше приет за отговорен за нелегално владеене на оръжие. Наскоро ви припомнихме, че през 2015 година в мазето на дома му в северния град Хайкендорф бе открит сериозен боеприпас, като един от най-необичайните експонати в сбирката е танкът Panther от 1943 година.

Съдът постанови, че възрастният мъж, чието име се показва заради специфики в немското законодателство, би трябвало да продаде или подари танка на музей или колекционер в границите на идващите две години.

Според отбраната американски музей се интересува от закупуването на танка, до момента в който немски колекционери желаят да купят картечниците и останалото оръжие. Прокурорът изиска пенсионерът да бъде санкциониран с 500 хиляди евро, само че съдията постанови санкция от 250 хиляди евро.

През 2015 година над 20 бойци съвсем девет часа се бориха, с цел да извлекат танка без следи от мазето на жилищна постройка. Първоначално претърсването е било за откраднати нацистки творби на изкуството. В допълнение към танка у мъжът са открити и 88-милиметрово зенитно оръдие, част от ракета V-1, няколко револвера и щурмови пушки и над 1000 патрона.

Както Autoevolution прецизира, германецът е притежател на танка най-малко от 1978 година Местните хора го виждали да го кара из града, или за развлечение по време на снежна стихия, или като снегорин. " Фактът, че той имаше танк, не беше загадка за обществото " - споделят локални поданици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР