83% от хората по целия свят вярват, че околната среда

...
83% от хората по целия свят вярват, че околната среда
Коментари Харесай

Пестим вода от душ, оставяме колата, но пак очакваме екологична катастрофа

83% от хората по целия свят имат вяра, че околната среда върви към злополучие. Това към този момент се усеща най-много в Южна Америка, Близкия изток и Африка, където въздействието на изменението на климата е най-голямо. 61% от южноамериканците усещат „ безусловно “ измененията от световното стопляне върху метода си на живот, същият отговор дават 45% от локалните в другите два региона, демонстрират данните от световно изследване на Ipsos, извършено измежду 24 000 души в интервала февруари - март.

Здравето на околните ни, неналичието на задоволително пари, войната и тероризма, пандемията, просперитетът на младите, престъпността, неуважителното държание, са в топ-листата на проблемите, за които хората мислят всеки ден. Нагоре върви и паниката поради климатичните промени, която към този момент намира трайно място в класацията на безпокойствата и не е тренд, който ще отмине. Половината от популацията се тревожи за климатичните рецесии няколко пъти седмично, демонстрира анализът на данните. Според световния водач в пазарните изследвания Ipsos, околната среда е най-важната грижа, която сплотява хората в световен аспект.



„ Повечето хора споделят, че ги е грижа за околната среда, само че при разбор дейностите, които подхващат, излиза наяве, че са склонни да надценяват дребните си стъпки, които вършат и да подценяват огромните дейности, които биха могли да подхващат. Хората считат, че вършат задоволително и бизнесът и държавните управления са тези, които би трябвало да предложат решенията “, споделя доктор Пипа Бейли, началник на практиката по изменение на климата и резистентност в Ipsos UK.

Данните бяха оповестени на специфичното събитие за стабилно развиване на фирмите в тютюневия отрасъл, проведено от Глобалния конгрес за тютюна и никотина (Global Tobacco and Nicotine Forum), на което компании от сектора споделиха опит и нововъведения, въведени в производствата им за понижаване на резултата върху природата.

За 1 година най-сериозен е напредъкът (с 3%) при хората, които вървят пешком, употребяват колело или градски превоз вместо персонален автомобил и тези, които заменят животинските артикули с други други възможности, с цел да понижат нездравословните излъчвания от развъждането на животни.

С 2% повече са тези, които споделят, че към този момент употребяват по-малко количество вода за душа си или за поливане на градините си. Също толкоз хора пестят електричество вкъщи. С 2% повече или общо 51% от хората в изследването са споделили, че рециклират разнообразни материали като стъкло, хартия и пластмаса.

Отпадъчните опаковки и пластмасите за еднократна приложимост са измежду най-разпознаваемите нездравословни отпечатъци върху природата, генерирани от индивида.

Пушачите са големи замърсители на природата – годишно се изхвърлят 4,5 трилиона цигарени фасове.

„ Промяната на навиците е в основата на прехода към всеобщо преработване, а решението за стабилно развиване, съобразено с природата е новото наложително нещо за бизнеса. Понякога напълно дребни акции могат да се окажат доста значими за смяната на настройката на обществото “, споделя още доктор Бейли в апел към тютюневата промишленост за устойчиви и щадящи природата решения.

Различните елементи от веригата дават отговор на предизвикването по друг метод, само че са безапелационни, че тематиката е от първостепенна значимост.

„ Устойчивото развиване за компанията e отговор на упованията на света към нас – това значи надграждане и смяна. Проучванията ни, които вършим на доста равнища, откриха, че можем да създадем най-голямата разлика посредством усъвършенствания във въздействието на продуктите върху здравето на хората (устройствата с нагряване на тютюн IQOS) и малко изненадващо, само че и върху изменението на климата. Това е топ тематика за нас, тъй като е топ тематика за обществото “, съобщи и Сара Бостуик, началник на отдела за ангажиране на заинтригуваните страни в региона на устойчивото развиване в Philip Morris International.



Източник: PMI

Едно от нещата, които можем да променим е полипропиленовата опаковка, която всекидневно пази пакета тютюнев артикул, с нов тип материал от ново потомство. Това е доста значимо поради голямото ползване на пластмаса в целия свят, споделят от сектора.

„ Индустрията интензивно търси метод да размени и целуозния ацетат във филтрите на цигарите, които замърсяват океаните и се разграждат с години. Всички компании сега влагат голям запас в това търсене “, споделя Джанмарко Гуидуци, началник на продажбите и следпродажбеното обслужване на Cerulean – компания за произвеждане на машини за тютюневата промишленост и тестване на технологии.



„ Оценяваме високо и обстоятелството, че от ден на ден от производителите на новаторски артикули ни питат за щадящи производства и даже не пускат нови артикули на пазара, в случай че нямат цялостното увещание от наша страна, че новите артикули могат да бъдат създавани с устойчиви решения “, споделя Гуидуци. Индустрията минава през гражданска война с артикули от ново потомство като устройства с нагряване на тютюн, електронни цигари и никотинови торбички и те ще показват свои лични благоприятни условия, добавя той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР