8-годишно момиче, което не може да говори или да ходи,

...
8-годишно момиче, което не може да говори или да ходи,
Коментари Харесай

Откриха момичето Маугли, отгледано от маймуни

8-годишно момиче, което не може да приказва или да върви, тъй като е било отгледано от маймуни, е намерено в Индия. Заради сходната орис с Маугли от Книга за джунглата, тя бе кръстена с неговото име, оповестява Дейли мейл.

Детето по никакъв метод не е успявало да реализира контакт с лекарите, а единствените придвижвания, които познавало, били на 4 крайници. Тя е била открита от локалната полиция в Северна Индия, заобиколена от няколко маймуни. Най-вероятно те са се грижели за нея.

Хората, които са я разкрили, настояват, че тя се е чувствала комфортно и в сигурност с животните. Все още се вършат опити да се откри самоличността на момичето.

Сред хора тя изпитва мощен смут и стартира да крещи, когато някой се приближи до нея, споделя контрольор Рам Автар Сингх.

По тялото ѝ са открити голям брой белези, доста от които остарели. По тях лекарите съдят, че момичето Маугли е прекарало дълги години в джуглата.

Поведението ѝ е тъкмо като на дивите животни, споделят лекарите. Използва и ръцете, и краката си, с цел да се придвижва. Също по този начин и яде храна от пода. След няколко дни в болничното заведение е почнала да върви единствено на два крайници.

Когато са я разкрили, момичето е носило облекла на гърба си, изглеждало е слаба и по тази причина незабавно са ѝ дали храна. Все още се плаши от хората, само че лекарите настояват, че с времето ще преодолее страха си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР