77% от европейците подкрепят общата политика за отбрана и сигурност

...
77% от европейците подкрепят общата политика за отбрана и сигурност
Коментари Харесай

Европейците искат ЕС да стане по-силен и по-независим

77% от европейците поддържат общата политика за защита и сигурност измежду страните от Европейски Съюз , а 71% са съгласни, че Европейски Съюз би трябвало да укрепи потенциала си за произвеждане на военно съоръжение. Повече от две трети от интервюираните са съгласни, че Европейски Съюз е място на непоклатимост в един обезпокоителен свят и че Европейски Съюз разполага с задоволително пълномощия да пази икономическите ползи на Европа в международната стопанска система.

Това демонстрира изследването " Стандартен Евробарометър ", оповестено през днешния ден. То е било извършени в интервала 3 - 28 април 2024 година в 27-те страни членки. 26,399 жители на Европейски Съюз са били персонално интервюирани.

Според 34 на 100 от европейците сигурността и защитата би трябвало да са предпочитаната област за деяние на Европейски Съюз в средносрочен проект, следвана от климата и околната среда с 30%, опазването на здравето с 26% и стопанската система и миграцията - по 25%.

87% от европейските жители са съгласни с даването на филантропична поддръжка на хората, наранени от войната на Русия против Украйна, а 83% са съгласни с приемането в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 72% поддържат икономическите наказания против Русия, а 70% са съгласни с даването на финансова поддръжка на Украйна.

Усещането за положението на европейската стопанска система се е подобрило от есента на 2023 година насам, като понастоящем 47% от респондентите го правят оценка като " положително " — най-високото ниво от 2019 година насам. 45% считат, че икономическото състояние в Европа ще остане устойчиво през идващите 12 месеца. Положителната наклонност намира отражение и в стабилната висока поддръжка с цели 70% за еврото както в Европейски Съюз като цяло, по този начин и в еврозоната със 78%.

В навечерието на изборите за Европейски парламент 74% от интервюираните декларират, че се усещат жители на Европейски Съюз, което е най-високото ниво от повече от две десетилетия насам. Доверието в Европейски Съюз също се е нараснало и понастоящем е 49%, до момента в който доверието в националните държавни управления е 33%.
 Снимка 666308
Източник:

Допълнително, в България 34% от запитаните жители считат, че главен приоритет на Европейски Съюз би трябвало да бъде стопанската система , последвани от общественото тъждество с 32% и 31% по отношение на климата и околната среда.

Пир българите 32% виждат имиграцията като основен проблем в Европа , като на второ място е войната в Украйна с 29%. Според тях проблемите в България, които са най-важни все още, са нарастването на цените и инфлацията, като 48% са избрали тази категория, и икономическата обстановка, с 28% съгласни.

49% от запитаните се усещат както българи, по този начин и европейци, като 53% поддържат позитивна визия за Европейския съюз.

Повече информация за изследването може да бъде открита на
 За българите най-съществен приоритет са енергийните проблеми, за другите в Европейски Съюз - сигурността
За българите най-съществен приоритет са енергийните проблеми, за другите в Европейски Съюз - сигурността

От първостепенно значение е и битката с бедността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР