71% от стоките на американската икономика разчитат на сухопътен транспорт,

...
71% от стоките на американската икономика разчитат на сухопътен транспорт,
Коментари Харесай

Рекорден недостиг на шофьори в САЩ

71% от стоките на американската стопанска система разчитат на сухопътен превоз, само че камионите, които транспортират тези артикули, са единствено 4% от транспортните средства по пътищата, съобщи БНР.

В момента в Съединени американски щати има рекорден дефицит на водачи. Необходими са минимум още 80 000 водачи за транспортната промишленост. Според Крис Спиър, ​​президент и основен изпълнителен шеф на Американската асоциация за транспорт на товари, това е с 30% повече от времето преди пандемията, когато транспортната промишленост имаше дефицит от към 61 500 водачи.

В момента има десетки кораби, които чакат със седмици да бъдат разтоварени, тъй като няма кой да извозва товарите. Президентът Джо Байдън изиска пристанищата на Лос Анджелис и Лонг Бийч да оперират по 24 часа 7 дни в седмицата с цел да се форсира освобождението на стоките и на корабите, само че фирмите вносители нямат задоволително водачи, които да поемат и извозват стоките.

От Асоциацията считат, че казусът може да бъде позволен с двупартийния проект за инфраструктурата, в случай че той бъде утвърден от Конгреса. Това ще разреши да се влеят пари в превоза и да бъдат подготвени към 3000 младежи. В момента водачите на ТИР би трябвало да бъдат над 21 години, а концепцията е да бъдат включени в тази активност и водачи на възраст сред 18-20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР