65% от българите подкрепят мерките на България по случая Скрипал.

...
65% от българите подкрепят мерките на България по случая Скрипал.
Коментари Харесай

Горещо проучване показа одобряват ли българите позицията на правителството да не гони руски дипломати заради случая "Скрипал"

65% от българите поддържат ограниченията на България по случая " Скрипал ". Това излиза наяве от данните от телефонно изследване на " Барометър България ", извършено сред 30 март и 1 април измежду 818 пълнолетни българи.

Мнозинството от интервюираните утвърждават дейностите на българското държавно управление да не експулсира дипломати и да прояви умереност.

На питането " Одобряване ли позицията на българското държавно управление да не гони съветски дипломати поради случая " Скрипал "? " 65% от интервюираните отговорят, че утвърждават позицията, 11,7% не я утвърждават, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на държавното управление.


Източник: Барометър България

Позицията на държавното управление се схваща от обществото като европейска и вследствие на консенсус. Изследването отбелязва и благосклонностите на болшинството от българите към Русия.
Единствените съперници се обрисуват изолирани от обществото представители на русофобски среди, само че българското общество обичайно е с позитивна настройка към Русия или най-малко не е антируско настроено, осведомят от " Барометър България ".

На нормалния въпрос " Ако през днешния ден се организират избори за национално заседание, за коя политическа групировка бихте дали своят вот? " интервюираните дават отговор по този начин: за ГЕРБ - 26%, Българска социалистическа партия - 21,1%, Обединени патриоти - 8,4%, Движение за права и свободи - 5,7%, Воля - 1,7%, Други - 2,7%, Не поддържам никого - 2,8%, Няма да гласоподавам - 29,1%, Без отговор - 2,3%.


Източник: Барометър България

Дяловата разлика сред ГЕРБ и опозицията в лицето на Българска социалистическа партия е устойчива - 5%. Трябва да се има поради, че в условия на действителни избори ръководещата партия има преимущество за активизиране на периферен електорат.

Въпреки законовите промени, въвеждането на наложително гласоподаване и опцията " не поддържам никого ", прави усещане, че най-големият дял e този на негласуващите. Над 29% от респондентите показват, че в случай че през днешния ден се организираха избори, те не биха дали своят вот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР