61% от анкетирани от Българската търговско-промишлена палата фирми заявяват, че

...
61% от анкетирани от Българската търговско-промишлена палата фирми заявяват, че
Коментари Харесай

2/3 от фирмите очакват да оцелеят и след пандемията

61% от интервюирани от Българската търговско-промишлена палата компании декларират, че чакат да оцелеят при пандемията на въпроса какви са прогнозите им за бизнеса им до края на годината. 14% показват, че ще доближат до равнището си отпреди рецесията. Само за дребна част (4%) рецесията основава пазарни благоприятни условия и те предвиждат, че имат по-добри резултати от преди нея.

Онлайн изследването на БТПП, обвързвано с въздействието на пандемията и оценката на ограниченията, подхванати от държавното управление в икономическата сфера, е направено през интервала 23 - 27 април измежду над 200 компании, браншови организации и районни покои, оповестиха от пресцентъра на работодателската организация. Това е следващото онлайн изследване на палатата по тематиката, предава Българска телеграфна агенция, представена от Novini.bg.

Според анкетата отрицателните трендове са налице при 6%, които най-вероятно ще закрият компаниите си. Малка част - 3 на 100, са отбелязали, че ще задържат бизнеса до края на годината, с цел да употребяват помощта от страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР