60 процента от водните зони, обозначени като годни за в

...
60 процента от водните зони, обозначени като годни за в
Коментари Харесай

Добра оценка от Европа за чистотата на плажовете у нас

60 % от водните зони, обозначени като годни за в България, които се следят от Европейската организация за запазване на околната среда, получават отлични индикатори за непорочност. Това излиза наяве от отчет на организацията за 2020 година, представен от.
От 96-те зони, обект на непрекъснат мониторинг от страна на еколозите на Европейски Съюз (92 от които крайбрежни) в България, 58 дават отговор на качеството “отлично ”, до момента в който останалите влизат в индикатора “добро ”. Това е втора поредна година, в която следените водни индикатори извеждат страната ни от категорията на страните, които имат едвам “задоволително ” качество на съответни обекти. Предишният интервал, в който чистотата на водите за плуване в България е било на сходно равнище е през 2009-10, демонстрира инспекция.
 Започват инспекции на плажовете по морето Започват инспекции на плажовете по морето
Както всяка година при започване на летния сезон, Министерството на туризма стартира инспекции по морските плажове. Това оповестиха от държавн...
На първо място в класацията - с “отличните ” 100 от 100 индикатори застава Кипър, следван от Гърция, Малта, Хърватия и Австрия със приблизително до 95 на 100. Със своите 60,4% източници с “шестица ” от Европейски Съюз, България застава в средата на класацията, сред Словакия (56,3%) и Естония (62,7%), доста зад европейската страна с най-дълго крайбрежие - Франция (77,5%).
Като цяло, съгласно ЕАОС 83% от крайбрежните и вътрешни обекти в Европа са били “отлични ” през 2020 година, в сходство с последните години. Само 1,3% от тестваните обекти, или 296 на целия континент, са оценени като “негодни ”, спрямо към 2% през 2013 година Крайбрежните обекти дават по-добри индикатори от вътрешните, като 85% и 78% са класифицирани като “отлични ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР