60% от европейските държави регистрират увеличение на разпространението на детска

...
60% от европейските държави регистрират увеличение на разпространението на детска
Коментари Харесай

Европол отчита ръст на разпространението на детска порнография в интернет

60% от европейските страни записват нарастване на разпространяването на детска порнография в интернет. Това се показва в годишния отчет за киберзаплахите на Европол.

Разпространяването на материали, свързани със половата употреба на деца и сред самите подрастващи, е в топ пет на главните киберзаплахи, посочени от Европол. Характерно е, че делът на сходно наличие, което се излъчва в действително време във видеочатове през високоскоростен интернет, продължава да пораства.

От отдела за противопоставяне на киберпрестъпността в ГДБОП регистрират три милиона опита от територията на България да се доближи до сходно наличие в мрежата. Големият избор от платформи и услуги са употребявани, с цел да усилят анонимността и достъпа до наличие със полова употреба на деца чрез криптирани услуги и тъмния интернет, безапелационни са специалистите по киберсигурност.

„ След като бяха разрушени няколко огромни организации, които се занимават с това, хората, които развиват този бизнес или се занимават с това наличие, стартират да употребяват пряк канал за контакт между тях и информацията не се съхранява централизирано, а се популяризира разпръснато в това затворено общество”, изясни пред камерата на БТВ Ясен Танев, специалист по киберсигурност. По думите му се открива една извънредно отрицателна самодейност да се генерират доходи посредством киберпрестъпления с експлоатирането на деца с онлайн чатове и дистрибутиране на видеоизображения през високоскоростен интернет.

В отчета се загатва за сполучлива акция на българската полиция през юли с арестуването на 8 обвинени за разпространяване на детска порнография. „ През предходната година имаме над 60 случая, които сме работили по линия на онлайн полова употреба на деца – тази година от началото на годината до края на август 54 случая. Имаме задържани”, изясни Явор Колев, отдел „ Киберпрестъпност” в ГДБОП.

Европол регистрира повишаване на стрийминга със полова употребата на деца и делът на материали, които са генерирани от малолетни. Черният лист с детска порнография в интернет съдържа 4300 уеб страницата. ГДБОП получават всекидневно информация от огромните интернет платформи за интензивност на български консуматори, обвързвана с сходно наличие.

От отдел „ Киберпрестъпност” поучават деца и родителите да подават непосредствено сигнал на уеб страницата им, в случай че се сблъскат с сходно наличие или консуматор в интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР