6 деца лежат в затворническото общежитие за непълнолетни във Враца

...
6 деца лежат в затворническото общежитие за непълнолетни във Враца
Коментари Харесай

Убийците на таксиметровия шофьор в Николово топят присъдите си с работа

6 деца лежат в затворническото общежитие за малолетни във Враца поради убийства, грабежи или обири

Това оповестиха от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ към правосъдното ведомство, съобщи. Три от тях излежават присъди, а другите три са подсъдими. Децата убийци са 2. Останалите лежат за по-леки закононарушения. Освен тях има и едно момиче, което е наказано за обири. Девойката е настанена в Сливен, където се намира и женският затвор.

Преди 10-ина дни България още веднъж настръхна от жестокостта на три хлапета, които бяха арестувани поради убийството на собствен родственик в село Гъмзово. Причината за зверството - шише с ракия за 6 лв., която децата не харесали.

Развитие

През последните няколко години едни от най-жестоките убийства у нас бяха осъществени точно от малолетни. „ Телеграф “ ревизира какво се случва с наказаните, някои от които към този момент пораснаха и бяха преместени в затвори за възрастни из страната, а други даже към този момент са на независимост. Именно подобен е казусът с Иван Иванов, който през 2018 година закла 11-годишната Никол в асансьор в кооперация в бургаския квартал „ Меден рудник “. Тийнейджърите трябвало да се качат на покрива, с цел да пушат наргиле. В асансьора обаче момчето понечило да целуне Никол, само че тя го отблъснала. Това го вбесило и той я наръгал с кухненски нож във врата. По време на убийството Иван е на 15 години. Той бе наказан на 6 години затвор, които е излежал в края на предходната година и към този момент е свободен жител, оповестиха от ГДИН.

Големи

Друго грубо ликвидиране, което ни потресе с нечувана свирепост, е това на Андреа от Галиче. Момичето било бито, изнасилено и наръгано от 17-годишния тогава Аксел Олеков. Мотив за жестокостта - още веднъж отказани милувки. Заради убийството на Андреа Аксел отнесе 18 години решетки. Тъй като Олеков към този момент е навършил пълноправие, той е бил изместен в затвор за възрастни в Плевен. Въпреки че има да заплаща кръвнина, Аксел не работи в пандиза. За сметка на това е решил да се ограмоти. От есента на предходната година той е записан като възпитаник, оповестиха от ГДИН.

Братски

Да продължи образованието си е решил и различен наказан за ликвидиране, лишил живот още като дете - Станислав Митков. През 2017 година той и брат му Осман Юсуфов изнасилили, ограбили и умъртвили 67-годишната Копринка Маринова в дома ѝ в Провадия. Няколко дни преди убийството Копринка повикала Осман и Станислав да ѝ пренесат дърва за огрев против 20 лв.. Братята обаче решили да я ограбят. Нахвърлили се върху нея - изнасилили я, разрушили ѝ главата и я душили. Като завършили, отмъкнали от вкъщи ѝ 69 лв. и избягали. През 2020 година Станислав е наказан на 10 години решетки, а Осман - на 8 година Към момента на убийството първият е 16- годишен, а вторият - на 14 година Сега и двамата към този момент са пълнолетни. Настанени са в разнообразни затвори - надлежно Враца и Варна, и не работят. За сметка на това имат куп нарушавания на вътрешния ред на пандиза.

Душманите на таксиджията Валери топят присъди с работа

Осъдените за убийството на таксиметровия водач Валери Спиридонов край русенското село Николово - Николай Василев и Деян Цветанов, пък са решили да топят присъдите си с труд, надлежно в Стара Загора и в Белене. Николай е наказан на 11 години затвор, а Деян - на 10 година През март 2017 година 17-годишните тогава младежи ограбили и умъртвили Валери. Те наели таксито и когато стигнали на глуха улица, поискали парите от водача. Той отказал да ги даде, а те го заклали и му отмъкнали 60 лв.. По закон два работни дни се смятат за три излежани. Ако двамата не престават да поставят труд, след към 5 години ще бъдат свободни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР