57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за

...
57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за
Коментари Харесай

Мъж получи 8 месеца условно заради купуване на гласове

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият наказан за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори, заяви Министерство на вътрешните работи. 

Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто плевенският съд утвърди съглашение сред Районната прокуратура в Плевен и отбраната му.  До неоправдателната присъда се стига след полицейски дейности в границите на профилирана интервенция, извършена през вчерашния ден на територията на община Долна Митрополия.

Проверен е бил персоналният автомобил ``Ленд Ровър`` на 57-годишния, където е открита тетрадка със 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия. Събрани са и доказателства, че на съответна дата и място в града, той е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 лева, откакто гласоподават за съответна политическа партия.

Мъжът е направил признания, а през днешния ден районен съд Плевен утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Плевен и отбраната му и е наложено наказване 8 месеца условно с 3 години изпитателен период. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.

Саботаж на машинното гласоподаване

За подготовка на бойкот на машинното гласуване в ромските махали по време на изборите утре предупредиха източници на ``Сега`` в МВР.

Схемата е няколко поредни гласоподаватели да настояват, че машината е отчела неправилно техния избор. Това пък от своя страна да докара до гласоподаване с хартиени бюлетини. При такива случаи до осъществяване на инспекция от избрания механик ще се снемат подробни сведения от лицата, като се цели постигане до уредниците на саботажа. 

От Министерство на вътрешните работи молят членовете на изборните комисии и покровителите да наблюдават деликатно за нарушеня.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР