56-годишният шофьор Любен Уйчев, който блъсна и уби на тротоар

...
56-годишният шофьор Любен Уйчев, който блъсна и уби на тротоар
Коментари Харесай

Шофьорът, убил 13-годишния Митко в Златоград, си карал спокойно с 20 акта и 12 фиша

56-годишният водач Любен Уйчев, който блъсна и умъртви на тротоар 13-годишно момче в Златоград, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Смолянският областен съд.

В правосъдната зала стана ясно, че лидерът е рецидивист на пътя. От 2000 година до в този момент Уйчев има 20 акта и 12 фиша за нарушавания, множеството от които са за превишена скорост, написа dir.bg.
Освен това е съден през 2002 година за документно закононарушение, за което е бил осъден с санкция. През 2003 година е разследван за машинация, само че до внасяне на обвинителен акт по този начин и не се стигнало.
Трагедията стана на бул. " България " в родопското градче във вторник вечерта. 13-годишният Митко Крушков пресича на пешеходна пътека дружно с майка си, татко си и вуйна си. Момчето към този момент е стъпило на тротоара, когато пред погледа на родителите му, микробусът, ръководен от Уйчев, се качва на тротоара и го опустошава с гневна скорост.
Телцето на детето изхвърча на 4 метра и пада в тревата. Преди удара, Любен Уйчев събаря един от знаците, а по-късно се врязва и в защитната ограда на тротоара. Микробусът стопира на 150 метра, а като доказателство за високата скорост, която може да се окаже много над 100 км/час, остават километражът - засякъл на 90 км/час и оборотомерът - спрял на 6 000 об/мин. Ограничението в сектора, където има и надигната пешеходна пътека, е 40 км/час. Митко умира на път за болничното заведение.
" Явявал съм се на доста каузи за причиняване на гибел при произшествия, само че това е най-тежкото от прочувствена позиция. Обществото чака правдивост и ние му го изискуем. Прекъснат е млад човешки живот по безразсъден и неправилен метод. Едно младо семейство е почернено ", сподели в пледоарията си окръжният прокурор Тодор Деянов, представен от " Отзвук ".
По думите му, Любен Уйчев, който е от Мадан, е освен рисков, само че и рисков водач за участниците в придвижването, а осъщественото от него се характеризира с грубост и безнаказаност.
Адвокатът на Уйчев, Георги Кутрянски изиска по-лека мярка за своя клиент, тъй като бил с положителни характеристични данни, чисто правосъдно минало и нямало да се укрие. Освен това водачът му споделил, че километражът и оборотомерът били развалени.
„ Съжалявам доста за това, което се случи. Съжалявам за детенцето, аз също имам три деца. Съжалявам, само че това са нещата “, сподели пред магистратите със сълзи на очи 56-годишният мъж. Той изясни, че в никакъв случай не е работил в чужбина и няма желание да върви там и помоли за по-лека мярка.
Окръжните магистрати в Смолян обаче решиха, че има заплаха обвиненият да се укри и да извърши друго закононарушение и го оставиха за непрекъснато в ареста.
Нелепо починалият Митко пък бе заровен в сряда. На идващия ден Златоград разгласи Ден за печал. Жителите на миньорския град сведоха глави в памет на убитото дете. Те сервираха цветя на мястото, където бе блъснато смъртоносно. На безмълвното бдение вечерта дойде и почернената майка, която благодари на всички за съпричастността към нещастието на фамилията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР