551 нашенци, газили правилата за движение по пътищата в Европа,

...
551 нашенци, газили правилата за движение по пътищата в Европа,
Коментари Харесай

Скорост, телефон, колан: 551 БГ джигити изгоряха с глоби от чужбина

551 нашенци, газили разпоредбите за придвижване по пътищата в Европа, изгоряха с санкции, които ги застигнаха даже у нас. Толкова са производствата по Закона за признание, осъществяване и изпращане на актове за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания. Това сподели информация от Софийски градски съд и от окръжните съдилища в Благоевград и Русе, предоставена на „ Телеграф “.

Данните са за интервала от началото на 2020 година доникъде на актуалната година. Според тях нашенецът най-често получава „ честитки “ от Германия, Австрия и Нидерландия. По-малко са случаите на изпратените от Румъния и Словения санкции.

Най-големият дял на санкциите на нашенците, създали нарушаване в чужбина, е за шофиране с превишена скорост. Един от изгорелите с санкция, която го е застигнала от Западна Европа, ще би трябвало да се бръкне с 94 евро, тъй като е превишил оптимално позволената скорост с 11 км/ч. Друг пък е отнесъл 360 евро поради това, че бил хванат да кара, макар че шофьорската му брошура е била отнета. 108 евро е санкцията за неспазване на отдалеченост, която е отнесъл българин, прибрал се от Германия. Нашенците постоянно „ горят “ и поради шофиране без защитен колан или пък поради телефон.

Единични са случаите за шофиране под въздействието на алкохол. Прави усещане, че няма глобени, които са хванати да карат след приложимост на опиати. Производствата в Софийски градски съд са общо 364 за посочения интервал. През 2020 година те са били 107 броя, а през идната 150. За първата половина на тази година делата са 107.

Някои нашенци са хващани да се движат с извънгабаритни товари, както и да влизат с ръководените от тях моторни транспортни средства в зони, в които това е неразрешено. Има случаи и на глобени поради погрешно изпреварване. В Окръжен съд- Благоевград формираните производства за посочения интервал са общо 67. Размерът на финансовите наказания съгласно страната вносител варира от 75 eвро до 22 200 румънски леи (8817 лева.). Данните демонстрират, че от общо 120 каузи от началото на 2020 година доникъде на 2022 година, формирани в Окръжен съд- Русе по искане на управляващите в непознати страни поради разнообразни нарушавания на наши водачи, 80 са поради превишена скорост. През 2020 година са приети финансови наказания по 23 такива каузи, през 2021 година – по 33 каузи, и до 30 юни тази година – по 24 каузи. Останалите нарушавания са за неспазване на отдалеченост, погрешно изпреварване, ръководство без шофьорска брошура и прочие По едно дело има за пътнотранспортно произшествие с потърпевш човек, за претрупан ТИР, за ръководство с развалено стъкло и за погрешно секване на жп прелез. В взаимозависимост от провинението финансовите наказания са разнообразни и варират от 70 евро до 1300 евро.

2264 лв. или 5460 злоти е санкцията, която е отнесъл земляк, хванат да кара след приложимост на алкохол в Полша. Като цяло доминират санкциите от към 200 лв.. 140 евро е санкцията за шофиране без защитен колан в Нидерландия да вземем за пример. За погрешно секване на жп прелез в Румъния имаме приета санкция на русенец от 3000 леи (1250 лева), за ръководство без шофьорска брошура в Румъния нашенците отнасят санкции от 700 леи (292 лева).
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР