54-годишна българка е сред изчезналите в катастрофалното свлачище на италианския

...
54-годишна българка е сред изчезналите в катастрофалното свлачище на италианския
Коментари Харесай

Издирват българка след зловещо свлачище в Италия

54-годишна българка е измежду изчезналите в пагубното свлачище на италианския остров Иския, пишат италианските издания " Джорнале ” и " Кориере каузи сера ". Второто издание разгласява и фотография на дамата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Медиите оповестяват името на българката – Николинка Благова. Тя била известна на остров Иския, където локалните я наричали Нина. Николинка е работила на острова като млада. Тя е била там камериерка и е работила и в заведения за хранене. Обичала доста това място.  Иначе от няколко години живеела в Германия с колегата си, с който се срещнали точно на Иския и който бил ресторантьор.  Николинка била подала документи за приемане на италианско поданство и преди три дни се върнала в Иския, с цел да уреди някои финални детайлности.  Миналия четвъртък тя била оповестена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, с цел да отпразнува това събитие с половинката си, само че това по този начин и не се случило. Във съдбовния ден Николинка е била явно на мястото на нещастието и в този момент е в листата на управляващите с изчезналите. Новината за нейното изгубване е била обявена на колегата й в Германия от неговия внук, който е юрист на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.
-->
Свлачището засегна тежко обитаемото място Казамичола Терме. Общо 12 души бяха допреди няколко часа в неопределеност. Освен българката се издирваха и две млади фамилии с деца. Преди няколко часа от калните маси бе извадено тялото на жена, която бе разпозната като 31-годишната Елеонора Сирабела. Близките й са осведомени, само че тялото е било обезобразено и са били нужни часове за идентификацията му. Преди броени минути стана ясно, че е открито и тялото на дете на 5-6 години, само че то още не е разпознато. С това в неопределеност остават 10 души. 13 са ранените, а 130 души са останали без покрив над главата си, обобщава " Джорнале ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР