53% - около 2.9 милиона пълнолетни българи, смятат, че в

...
53% - около 2.9 милиона пълнолетни българи, смятат, че в
Коментари Харесай

Галъп Интернешънъл: Почти 3 млн. българи смятат, че световната война чука на вратата

53% - към 2.9 милиона пълнолетни българи, считат, че сега има действителна заплаха от световен боен спор.

Това демонстрират данните от експресен сондаж на Галъп нтернешънъл, проведен 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи по телефона. 



34% от запитаните (близо 1.9 милиона души) пък считат, че е по-скоро евентуално (28%) или е доста евентуално (6%) в идните няколко години някоя от световните нуклеарни сили фактически да употребява нуклеарно оръжие. Все отново, болшинството не чака нуклеарен спор – общо 63% споделят, че това е малко евентуално (44%) или и е изключено (19%), а останалите се двоумят.

На този все по-тревожен външен декор българите очевидно харесват уравновесената външна политика. В същото време обаче желаят и надалеч по-безкомпромисна вътрешна политика. 



62% намират, че Борисов се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията. 30% са на противоположното мнение, а останалите се двоумят. Явно обществото ни утвърждава по-скоро уравновесените външни дейности, които са присъщи за Борисов, разясняват социолозите. Доказателство за това е и отношението към договарянията с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62% одобряват, че с него е належащо да се договаря, а 33% считат, че договарянията са непотребни, допълват от Галъп Интернешенъл. 

В същото време обаче обществото ни очевидно продължава да чака надалеч по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и изключително по отношение на корупцията. Така да вземем за пример скорошните акции на прокуратурата в лечебни заведения срещат на практика единомислещо утвърждение – 93%. Радикални позиции като тези на Валери Симеонов против рекламата на хазарт, да вземем за пример, също срещат солидна поддръжка – 71% и т.н. 



Данните са от експресен сондаж по настоящите в последните седмици тематики, извършен на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи по телефона с прилагане на панелна методика, която обезпечава задоволителна представителност на данните. Независим от външно финансиране. Максималното общоприетоо отклоняване е ± 3.5 при 50% дялове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР