52-годишната журналистка Милена Милотинова от десетилетия не влиза в домовете

...
52-годишната журналистка Милена Милотинова от десетилетия не влиза в домовете
Коментари Харесай

Милена Милотинова днес

52-годишната журналистка Милена Милотинова от десетилетия не влиза в домовете ни всяка вечер като водеща на " По света и у нас ", само че все пак остава вярна на малкия екран. Бившата екранна половинка на Димитър Цонев води свое предаване за интернационална политика в телевизия " България Он Еър " и преди Коронавирус рецесията постоянно отразяваше европейската проблематика от Брюксел и Страсбург.

Милотинова репортерства още като студентка в Софийския университет по едно и също време за малкия екран и за радио " Свободна Европа " преди тъкмо 30 години. " Още се чудя по какъв начин съм успявала. Но това беше огромна школа за мен. Този интервал ме научи да бъда доста проведена. Работата ми беше забавна, не ме изморяваше, в противен случай - зареждаше ме. Може би тъй като работех това, което желая ", изяснява брюнетката.

Първият ѝ репортаж - за хранилищата на библиотеката в Софийския университет " Климент Охридски " - прави за предаването " Добро утро ". Водещият Александър Авджиев отива с нея, с цел да ѝ покаже тънкостите, а към днешна дата Милотинова е безапелационна, че доста е научила от към този момент починалия публицист. Дава си сметка каква мощ е малкия екран, когато демонстрира с какъв брой остарели коли за спешна помощ работи столичната " Бърза помощ ". На другия ден десетки компании изявяват предпочитание да оказват помощ със средства за закупуването на нови коли.

След като няколко години тича по събития, тя става първото толкоз младо лице на емисията вести " По света и у нас " с помощта на Асен Агов. Благодарна е за наученото освен от него, само че и от Нери Терзиева, Емилия Иванова, Любинка Нягулова, която ѝ разкрива тайната по какъв начин да овладява гласа си на шумни събития като манифестации. Остава на екран до съдбовната за нея 2000 година, когато демонстрира отрязването на човешка глава на съветски боец по време на войната в Чечня. Скандалът ѝ коства рухване от ефир, само че Милотинова се връща още веднъж като водеща в края на годината.

Само няколко месеца по-късно обаче прави внезапен завой и влиза в политиката като народен представител от царската партия. Народен представител става и мъжът ѝ - икономистът Димитър Колев, татко на единственото ѝ дете - сина ѝ Асен. Сега регистрира, че опитът в политиката е бил потребен, дал ѝ е друга позиция, само че не би се върнала още веднъж към публичните каузи. Може би поради писанията, че двамата с Колев са измежду най-имотните политици съгласно декларациите им за приходи. Съпругът ѝ, с изключение на народен представител, бе и регионален шеф на Перник, след това мина към партията на Яне Янев, след това зави съм Николай Бареков и най-сетне - към АБВ. През 2019 година стана ръководител на Общинския съвет в миньорски град като локален водач на Вътрешна македонска революционна организация, напомня в. " Минаха години ".

За парцелите им се носят митове, като една от тях спряга Милена за комшийка на Ани Салич. Двете водещи обаче никак не се разбирали, а Милотинова даже си разрешила да упрекна колежката си, че поради ремонта на къщата ѝ общият път бил разрушен. Заради ежбите, почтени за предаването " Съдебен спор ", фамилията на депутатката не запомнило за Рударци. Може да си го разреши, тъй като разполага с няколко топимота в София, а сътрудниците ѝ са безапелационни, че за нея заплатата в малкия екран ѝ е последна грижа.

И поради парите, и поради гена Милена наподобява повече от добре за своите 52 години. Тя е запалена скиорка и плувкиня, само че и внимава по какъв начин се храни. След едно връщане от пистите на Банско претърпя сериозна злополука преди две години, ударена от украински паралия. Към върховете на спорта, единствено че към художествената гимнастика, е устремена и племенничката на водещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР