47 пожара са гасили огнеборците в Пернишко от началото на

...
47 пожара са гасили огнеборците в Пернишко от началото на
Коментари Харесай

47 пожара са гасили огнеборците в Пернишко от началото на август досега

47 пожара са гасили огнеборците в Пернишко от началото на август до момента. Основната причина за тях е немарливост при боравене с открит огън, съобщи шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” комисар Борис Борисов. 

Той акцентира, че за същия интервал предходната година пожарите са били единствено 10.Пожарите са обхванали 539 дка иглолистни гори, 1151 дка широколистни и 315 дка смесени гори. Унищожени са три леки автомобила, един лекотоварен автомобил, четири здания, 26 пчелни кошера. 

Данните бяха изнесени на свиканото от регионалния шеф доктор Симеон Василев съвещание на Областния съвет за понижаване на риска от бедствия, а мотивът бе нарасналият риск от пожари и през тази седмица. Директорът на Регионалната пожарна комисар Борисов моли за съблюдаване на превантивните ограничения, измежду които е и възбраната за палене на огън в горските територии, която постоянно се нарушава. 

Областният шеф Симеон Василев изрече признателност към управленията на пожарните служби в района, към всички огнеборци и доброволците, взели участие в гасенето на пожарите предходната седмица, както и към кметовете на Перник Станислав Владимиров и на Ковачевци Васил Станимиров, които са взели интензивно присъединяване в работата на терен.

 Василев заяви, че предходната седмица е актуализирал заповедта по отношение на пожароопасния сезон и я е изпратил на всички общински администрации за предприемане на нужните ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР