46-годишният П.И. – общински съветник в Община Добричка, ще отговарят

...
46-годишният П.И. – общински съветник в Община Добричка, ще отговарят
Коментари Харесай

Съдят общински съветник, управлявал автомобил след употреба на алкохол и опитал да избегне полицейска проверка

46-годишният П.И. – общински консултант в Община Добричка, ще дават отговор пред Районния съд за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, както и за това, че незаконно попречил на полицейски чиновник да извърши отговорностите си при осъществяване на полицейска инспекция.

Срещу него е импортиран обвинителен акт на Районна  прокуратура-Добрич за осъществени две закононарушения – по член 343б, алинея 1 и по член 270, алинея 1 Наказателен кодекс.

На 9 май 2020 година вечерта обвиненият се прибирал от своето стопанство в село Свобода към дома си в град Добрич. По пътя се отбил в дома на собствен другар от същото село. Там се почерпил като изпил две чаши вино, качил се в персоналния си автомобил и потеглил.

Стигайки в Добрич, мъжът се движел по бул. „ 25-ти септември “, когато бил видян от полицейски екип, изпълняващ проект за профилирана полицейска интервенция по защита на публичния ред и надзор на автомобилния превоз на територията на града. Служителите на реда решили да спрат приближаващия автомобил за инспекция. Един от служителите на реда, който бил с сложена светлоотразителна жилетка и се намирал на осветено място на улицата, подал сигнал към обвинения със „ стоп-палка “ да прекрати придвижването на моторно транспортно средство. П.И. не извършил полицейското предписание. Той нараснал скоростта на ръководеното МПС и траял да се движи, минал доста близко около полицейския чиновник като по този начин е основал заплаха за неговото здраве.

Последвало гонене от страна на полицейските чиновници по централните булеварди на града, като в последна сметка 46-годишният лидер бил спрян. Извършената инспекция открила неговата идентичност, както и обстоятелството, че мъжът управлявал автомобила си откакто преди този момент използвал алкохол. П.И. бил арестуван, а свидетелството му за ръководство на МПС било отнето.

Назначената експертиза посочила централизация от 1,77 промила в кръвта на обвинения.

Предстои делото против П.И., който не е осъждан все още, да бъде планувано за разглеждане във Добричкия областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от една до три години и с санкция от 200 до 1000 лв. по първото обвиняване за шофиране след приложимост на алкохол и наказване „ отнемане от независимост “ до три години или санкция от 500 до 2000 лв. по второто обвиняване за възпрепятстване органите на реда да изпълнят своите отговорности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР