45-то Народно събрание ще проведе редовно пленарно заседание, което най

...
45-то Народно събрание ще проведе редовно пленарно заседание, което най
Коментари Харесай

Парламентът решава за комисиите за Росенец и полицейското насилие

45-то Народно заседание ще организира постоянно пленарно съвещание, което най евентуално ще бъде едно от последните, съобщи БНР. Президентът Румен Радев разгласи, че 11 май - вторник е най-ранната допустима дата за разформироване на Народното събрание.

В програмата на депутатите е планувано чуване на управлението на Комисията за енергийно и водно контролиране за новите цени на тока, парното и водата. В дневния ред са включени плановете за основаване на краткотрайни комисии за законността на обектите на „ Росенец “ и за определяне дейностите на органите на реда по време на митингите предишното лято.

Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, импортирани от " Изправи се! Мутри вън! ". Два от тях са за промени в Закона за изключителното състояние. Единият планува добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат насилствените обществени вземания от жителите по време на пандемията. С другия се предлага поддръжка за бизнеса на стойност 200 милиона лв..

В програмата на Народното събрание са първо четене на измененията в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за персоналната помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР