43-годишният британец от румънско потекло Георге Ника се призна за

...
43-годишният британец от румънско потекло Георге Ника се призна за
Коментари Харесай

Започна процесът срещу участниците в случая с камиона ковчег

43-годишният британец от румънско родословие Георге Ника се призна за отговорен в съучастничество в огранизиране на противозаконна имиграция във Англия по случая със гибелта на 39 виетнамци в хладилен камион с българска регистрация предходната година. Той обаче отхвърли обвиняванията в ликвидиране.

На 23 октомври предходната година 39 тела бяха открити в хладилен камион в индустриален комплекс в градчето Грейс, графство Есекс.

Камионът е бил трансфериран на Острова с ферибот от белгийското пристанище Зебрюге. 10 от виетнамските жители са били младежи, двама от тях 15-годишни момчета.

Представено здравно умозаключение в съда гласи, че те са умряли от задушаване и прегряване на организма, защото хладилното поделение е било изключено. Днес Георге Ника, сходно на водача на докаралия камиона до Зербрюге, 23-годишният Иймън Харисън, също отхвърли обвиняването в ликвидиране на 39 виетнамци преди започващото през днешния ден гледане на делото в Old Bailey.

В съда ще се явят още 37-годишният Валентин Калота от Бирмингам и 24-годишният северноирландец Кристофър Кенеди. Очаква се процесът да продължи 6 седмици. По-рано тази година 40-годишният ирландец Ронан Хюз, считан за водач на групата, се призна за отговорен в непредумишлено ликвидиране и образуване на трафик на хора. Подобно самопризнание направи и водачът на английска земя Морис Робинсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР