42% от българите смятат, че в живота у нас може

...
42% от българите смятат, че в живота у нас може
Коментари Харесай

Галъп Интернешънъл: Три милиона българи играят тото и лотария

42% от българите считат, че в живота у нас може да се успее на първо място с шанс. 53% считат, че се съумява на първо място с повече работа. 

Това демонстрират данните от новото издание на обичайния сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по настоящи тематики, извършен измежду 801 души посредством телефонно изявление по панелна методика, осигуряваща надеждност. Сондажът е извършен сред 19 и 22 април. Тези сондажи служат за образуване на хипотези в бързо изменящата се социална среда. 



5 на 100 от запитаните настояват, че постоянно играят игри като тото, лотария, протягат ръка към форми на хазарт и така нататък Те се равняват условно на близо 300 хиляди души. Тези хора харчат приблизително по 43 лева месечно за подобен вид игри.

19% пък (или над 1 млн.) споделят, че играят понякога и харчат приблизително по 21 лева месечно. Играещите доста рядко са 33% (над 1.8 млн.) и влагат по 9 лева на месец в това. 

Така, общо 57% ат запитаните (или над 3 милиона) се оказват играещи, въпреки и с друга периодичност. 43% пък са тези, които настояват, че не играят такива игри. Средно, играещите у нас харчат по 15 лева на месец. Най-общата калкулация демонстрира, че за подобен вид игри хората очевидно харчат по към половин милиард на година. Това е почти колкото 5% от ежедневните разходи за хранителни артикули и артикули за бита, да вземем за пример.

Огромното болшинство - 86% - от играещите свидетелстват, че в никакъв случай не са печелили сума, която да считат за значима. Сред останалите пък личат най-много хора печелили до 99 лева За по-големи суми свидетелстват малко на брой, а единствено 1% от общо всички запитани в проучването настояват, че са печелили суми над 5 хиляди лева

Мнозинство от 68% споделят, че не познават човек, който да е спечелил забележителна сума. Още по-голямо болшинство – 81% - считат, че да се завоюва значима сума в такива игри не е елементарно. 9% са на противоположното мнение, а останалите се двоумят. Данните свидетелстват, че публичният разсъдък и нерешителност по-скоро са непокътнати, макар немалките равнища на обществено неодобрение. 



На този декор лансираната от вицепремиера Валери Симеонов концепция за ограничение на рекламата на
хазарт се възприема добре. 55% се съгласяват със възбрана на реклама, само че не и на самите игри. 14% са крайни и биха се съгласили дори на възбрана на игрите. 27% пък желаят всичко да остане както до момента. Останалите се двоумят. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР