42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан Пенчев са

...
42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан Пенчев са
Коментари Харесай

Ето кои са бащата и сина, изгубени под връх Ботев

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му наследник Андриан Пенчев са изчезналите в Калоферския балкан старозагорци, заяви Блиц.

Сигналът е подаден в ПСС от майката на момчето - Ваня Гичева. Тя е на 47 години.

Заявила е, че мъжът, с който живее на фамилни начала, и синът ѝ не са били добре екипирани и оборудвани за подобен тежък преход в планината.

Оставили са колата на бащата - " Форд Фокус " в местността " Паниците ". Возилото още е там.

Тръгнали са от Стара Загора на 4-и февруари за връх Ботев. Хижарят на връх Ботев е споделил, че в 03:00 през нощта на 4-и против 5-и февруари Пенчев и синът му са пристигнали на заслона.

След това са решили да слизат надолу и през вчерашния ден са тръгнали с други двама души. Бащата и синът обаче се придвижвали по-бавно и са изостанали от компанията си.

За последно са видени през вчерашния ден в 11:00 часа в местността " Параджика ". Има ли са в себе си фенери и телефони, само че от през вчерашния ден няма връзка с тях, евентуално тъй като батериите на мобилните им апарати са се изтощили.

Днес спасители то службите в Калофер, Карлово и Пловдив потеглиха на избавителна акция.

Хора, които стопанисват вили на местостта " Паниците, откъдето се потегля за връх Ботев, оповестиха, че времето там е извънредно неприятно, снегонавяванията са големи и има ураганен вятър.

Това допуска, че нагоре в планината времето е ужасно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР