400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10

...
400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10
Коментари Харесай

Асен Василев: На пазара има всякакъв газ. Юни цената беше същата като април

400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10 години са достигнали до българите. Това сподели някогашният вицепремиер и финансов министър Асен Василев в ефира на „ Събуди се ”.

Припомняме, че през вчерашния ден от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ", „ Продължаваме Промяната " оповестиха, че един на всеки 4 или 5 камиона е имал афлатоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната ни.

Той разяснява и казусът с доставките на газ у нас.

„ На пазара има всевъзможен газ. Имате един силоз със зърно, който да кажем е съветски и един силоз със зърно, който е американски. Като ги смесите по какъв начин може да си вземете единствено от единия или единствено от другия и да си извършите самун?. Това е цялостна нелепост. Това, което „ Булгаргаз ” направиха, е първо да подсигурят танкери, които да се разтоварят в Гърция. Знаете, юни цената беше същата като април. След това са правили търгове с всички търговци, които продават газ в района. Който дава най-ниска цена от него купуваме газ ”, разясни Василев.

„ Договорихме седемте танкера, които са един милиард кубика, договорихме цялостните количества азерски газ да тръгнат от 1 юли. Знаете, че поради един анекс, подписан от Николай Павлов, се бяхме отказали от 2/3 от количествата. От 300 милиона обезпечени ги докарахме до 2 милиарда. В момента, в който бяха доказани танкерите имахме 2 останали работни дни, с цел да потвърдим слотовете. Потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, с цел да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам за какво служебният кабинет не го направи ”, добави още някогашният министър.

По думите му политизирането на енергетиката не оказва помощ на българските жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР