''Загуба на свобода може би, защото за хора като мен,

...
''Загуба на свобода може би, защото за хора като мен,
Коментари Харесай

Владислав Симов пред ФАКТИ: Говоренето от джипката е модерното раздаване на кебапчета

''Загуба на независимост може би, тъй като за хора като мен, които са привикнали да имат цялата независимост в практикуване на бизнеса си, в ръководство на бизнеса си, политическата атмосфера не е нещо познато или плодородно ". Така пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Владислав Симов, евентуален претендент за народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия, разяснява възможното си присъединяване в политиката като депутат.

Той е предприемач със мощно присъединяване във всички митинги от 2013 година насам, за което стана дума по-напред в диалога му с водещата Лили Маринкова.

Владислав Симов описа и цялата история за това по какъв начин се е съгласил в последна сметка личността му вероятно да попадне в листите на Българска социалистическа партия за идните парламентарни избори.

''Много забавно се случи. Аз съм едвам на 36 години, само че все пак съм канен няколко пъти да вземам участие в разнообразни партийни листи за друг вид избори - европейски, парламентарни и така нататък, и постоянно ми се е коствало не моето място - политиката. Този път нещата се случиха доста друго и доста забавно за мен. Буквално впечатляващо. Един ден ми звънна телефонът, чужд номер, човек, който ми се показа като член на локалната партийна организация на Българска социалистическа партия в град Пирдоп. Не го познавам персонално, само че се стараеше общително да ми изясни, че в действителност аз съм повдигнат като персона от редактора на един локален вестник. Предложен съм по време на съвещание на партийната организация, голям брой партийни организации от София област, които са участвали там, са подкрепили това предложение за моето име. И той ми се обади публично да ме предложения. Бях сюрпризиран, почтено да ви кажа, тъй като нито съм имал такива упоритости, нито познавам тези хора. Някой, в случай че познавам, е напълно инцидентно, тъй като сме израснали в един регион. И макар че ми беше прелестно, че съм различим, че хората са споделили положителни думи за мен - отхвърлих.

Интересни събития се случиха, откакто отхвърлих. Обадиха ми се, свързаха се с мен разнообразни хора, ангажирани политически по-скоро на ниско и приблизително равнище, които споделиха, че разчитат на мен, че са се отчаяли, че би трябвало да има хора, които не са партийно ангажирани, че би трябвало да има хора, които не идват от политическия живот, че би трябвало някой, който да възобнови метода на говорене, някой, който да приложи разбираеми политики за хората'', стартира с разкази си Владислав Симов.

Въпреки всички молби до тогава, той още веднъж е бил песимистичен към концепцията, тъй като е считал, че не му е времето. " Реших, че не ми е в този момент моментът, млад съм още, още имам какво да реализира в живота си и така нататък, и тогава татко ми ми се обади по телефона. С него имаме мощна връзка, той огледа мен и брат ми, и пристигна да поговорим. Дойде, поговори с мен и ми зададе един доста обикновен въпрос: дали аз някой ден ще се срамя пред сина си по този начин, както той пред неговите синове, че не се е борил повече за по-добър живот, в който те да порастват. Това беше мотивът да се замисля (б.р. и на процедура да размисли).

Владислав Симов приказва и за посещаването на гражданските митинги от негова страна:

''Като множеството естествени хора, които са израснали с някакви идеалистични разбирания за живота, и аз ги посещавах. Сигурно съм бил на повече от 3/4 от митингите в България от времето, в което се протестираше против ръководителя на ДАНС (б.р 2013 г.) до момента - моментите, в които протестираме против основен прокурор, против разнообразни правителства'', сподели той и добави, че е бил на митингите през миналото лято със 7-годишния си наследник.
Владислав Симов и синът му на митинг години по-късно, фотография: Личен списък на Владислав Симов   Владислав Симов пред ФАКТИ: Говоренето от джипката е модерното разпределяне на кебапчета

''Не мога да приказвам професионално политически, тъй като не съм от този свят, само че аз съм консуматор на политическите решения. Както и вие, както и доста хора към нас. Ние в действителност виждаме не доста добър живот, страдаме'', добави Владислав Симов за себе си.

Той отговори и на въпрос за напрегната обстановка в самата партия Българска социалистическа партия.

''Много ми се желае да не попадам в среда, в която да би трябвало да прахосвам силата си в някакви безсмислени вътрешнопартийни единоборства и противодействия. Много ми се желае да мога да вземам участие интензивно в националната политика и там да приложа това, което знам и мога, цялата ми сила да отиде там. И грешките си да направя в тази посока, там да израсна, а не в битките вътре в партията. Но да ви кажа почтено, не потеглям с някакви упования. Още повече, че аз не съм одобрен към момента като част от листите на Българска социалистическа партия. Нищо чудно да не ме приемат'', посочи младият бизнесмен.

Какво би трябвало да подценен водачите на партии, с цел да се получи качествено ръководство, попита Лили Маринкова своя посетител, а той ѝ отговори по този начин:

" Предполагам, че би трябвало да подценен егото си и значително това предпочитание за власт непременно. Като погледнете политическата конюктура, разпределението на партиите, Явор Божанков говореше за типичен конфликт още веднъж сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ и това ми подсети за това, че ние години наред гледаме конфликта сред ЦСКА и Левски, до момента в който общо взето футболът не умря и не спряхме да ги гледаме и тях. Много е тъпо, че тези партии, които са с по-малък електорат, само че които общо взето в редиците им намират място новите хора, технократите, които в действителност могат да доведат до нещо позитивно и да трансформират конюктурата, в действителност те не намират метод да са по-активни в политиката и да предизвикат нов вид говорене, нов вид на работа'', разяснява Владислав Симов.

''Истината е, че в последните може би 4 години в политиката се виждат нови лица. Такива хора, които приказват поредно, които в действителност приказват за политики, които не чакат на гюме някой да каже някаква нелепост и да излязат, с цел да го оплюят. Много е елементарно, когато водиш един разговор, да си този, който оспорва. Много е елементарно, тъй като ти чакаш този, който стартира концепцията, да направи неточност. Много мъчно обаче е да прокараш концепция, доста мъчно е да убедиш аудиторията към теб, доста е мъчно да разпалиш хората към теб и да им кажеш: " Това, за което аз ви приказвам, има смисъл. Трябва да го създадем " '', добави възможният предстоящ народен представител.

''Факт е, че хората се увличат доста елементарно. Факт е, че обществото потегля по този, който приказва най-шумно, а не най-умно. Може би хората би трябвало да станат доста по-критични към това, което чуват. Едва тогава ще можем да живеем по-добре'', отговори той на въпрос за характерното въздействие на обществените мрежи, когато приказваме за политика.

''Искрено се надявам хората да станат по-критични към това, което чуват. Не по метода, по който то звучи, не по това, че някой приказва с възторг. Говорят се безумни нелепости. Обидно е за масата и обществото да се стартират по този метод нещата. Обидно е да не се приказва за същинските проблеми, а се разнасяме като безвкусен мечки наляво-надясно. Говоренето от джипката е модерното разпределяне на кебапчета'', добави още той.

''Сигурно всичко, което съм научил, идва от бизнеса. Така се случи в живота ми, че доста рано се наложи да работя, и то да работя независимо, да развъртвам лични хрумвания. Много повече съм бъркал, в сравнение с съм успявал. Много пъти се провалях, и то доста шумно. Общо взето мога да кажа, че в бизнеса съм позволил толкоз доста неточности, че те към този момент ми останаха единствено правилните отговори. Тези неточности са ми дали познания и опит'', показа Симов.

Той разкри пред водещата, че среща поддръжка от свои близки, които знаят за протичащото се към него.

''Няма никакво значение - дали аз ще вземам участие в тези избори или не, кой ще взе участие в листите и кой ще се появи и ще ръководи. В последна сметка и вие знаете - всичко идва от обществото. От държанието на обществото, от метода, по който обществото употребява решенията в политиката, от метода, по който обществото употребява това, което му се показва като качество на живот. Замислих се какъв е таванът на качеството на живот в България. И доста хора би трябвало да се замислят за това. Има ли някакво значение какъв брой пари изкарваме и какъв брой сме сполучливи в нашите инициативи, когато качеството на живот, което можем да реализираме, е толкоз ниско, че в един миг няма никакво значение какви са ти приходите? Ако продължа да работя сполучливо, какво ще направя? Ще си купя по-хубава кола? Сигурно ще си купя. Ще си построя по-голяма къща? И това несъмнено ще направя. Ще отивам на по-хубави екскурзии? Вероятно. А какво ще предложа на детето ми? То продължава да върви по същите тези шахти, да стъпва по тях, да върви в същата тази просветителна система, да живее в същото това общество, да диша същия този въздух. Какво мога да му дам?'', запита с съображение Владислав Симов в края на присъединяване си във ФАКТИ .

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР