''Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и

...
''Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и
Коментари Харесай

Н.Пр. Херо Мустафа за събитията в САЩ: Демокрацията надделя!

''Винаги съм се гордяла със силата на американската народна власт и мирният преход във властта, чрез почтени избори, е в сърцето на тази народна власт. Шести януари беше тъмен ден за Съединените щати. Ужасните подиуми във Вашингтон, на които станахме очевидци, бяха принудителен опит да се подкопае нашият либерален развой. Това беше неправилно и не демонстрира това, което сме. Това разяснява посланикът на Съединени американски щати у нас Н. Пр. Херо Мустафа в формалната си страница във Facebook.

" Присъединявам се към водачите от целия политически набор в Съединени американски щати и по света в заклеймяването на тези дейности. Свободата на словото и правото на съдружие са извънредно значими и ние продължаваме да поддържаме мирните митинги като основен принцип на демократично изложение ", написа още тя.

" За благополучие похищението над нашия храм на демокрацията – постройката на Капитолия в Съединени американски щати – беше предотвратено и тези, които участваха в този престъпен акт, ще бъдат преследвани от закона. Нашите законодатели се върнаха незабавно на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори ", добави Мустафа.

" Президентът Тръмп сподели, че на 20 януари ще има равномерен, естествен и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надви. Аз съм признателна за огромната поддръжка от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е развой, който зависи от мощни институции и от хора, имащи куража да ги пазят пред лицето на всяко предизвикателство. Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата народна власт. Тези от нас, които имат вяра в демокрацията – в Съединени американски щати, в България и по целия свят, би трябвало да препотвърдят своя ангажимент постоянно да я ценят и пазят ", приключи посланикът на Съединени американски щати у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР