''Синът ми имаше запушени артерии на левия крак. Наложи се

...
''Синът ми имаше запушени артерии на левия крак. Наложи се
Коментари Харесай

Потрес: Младо момче е преживяло ампутация заради спирането на контролните прегледи

''Синът ми имаше запушени артерии на левия крайник. Наложи се в Трета градска болница да бъдат отпушени. В същия миг се образува раничка на дребния му пръст, или кутрето, както му споделят. Тази раничка би трябвало да заздравее, по мнението и на доцент, и на лекари. Осъществиха се два безвъзмездни контролни прегледа през месец ноември, тъй като това беше октомври месец, и трябваше да има трети надзорен обзор след три месеца с направление. Точно в този миг съответства с наредбата (б.р. за краткотрайно прекъсване на контролните прегледи и плановите интервенции като противоепидемична мярка) на не знам кой, надали да е на министъра, някой различен съгласно мен се разпорежда, това е мое мнение, то си остава за мен. Обаждам се на доцента да определим деня, той споделя: ''Има ли проблеми''? Казвам: ''Раната не заздравява, не се усилва, само че не заздравява'', а той отговори: ''Забранени са контролни прегледи и планови интервенции. Така че ще изчакаме, щом няма проблем''''. Това показа в ''Студио Хъ'' по 7/8 TV господин Димитър Каменов от Монтана, чийто наследник е трябвало да преживее ампутация поради краткотрайното прекъсване контролните прегледи и плановите интервенции

На 8 април тази година) Димитър Каменов прави нов опит да обезпечи обзор на сина си, само че още веднъж удря на камък поради продължаващата тогава възбрана да се реализират контролни прегледи. На 25 април обаче синът му се оплаква, че сякаш и другите пръсти стартират да се възпаляват.

''Мой другар ми споделя, че в Берковица има доктор, няма да изтъквам имена, който успешно, с смазки в композиция, мъчно заздравяващи рани се възвръщат. Отидохме при индивида, това беше някъде към този момент към май месец, 2-ри, 3-ти, той го прегледа и сподели: ''Не е за мен, няма да ви подлъгвам. Търсете метод да се оправяте, че нещата вървят зле, инфекцията се увеличава'', добави описа си Димитър Каменов.

''На 6 май вземам направление от персоналната лекарка, тя е в Монтана, и се обаждам на доцента, че нещата се утежняват и би трябвало да минем.'', добави господин Каменов. Доцентът обаче му споделя да се запише за 11 май, тъй като чак тогава ще са разрешени прегледите. Те няма какво да създадат и се съгласяват с това, като на 11-ти отиват и различен доцент споделя на момчето, че би трябвало да отиде в ''Пирогов'' за ампутация.

Ходенето по тъгите продължава с това, че заради най-различни пречки Димитър Каменов мъчно се снабдява с направление за ''Пирогов'', а когато идва денят за интервенцията, доктор на място ги посреща с думите: ''Вие за какво идвате тук, бе, нямате ли си болница в Монтана''? ''Ето за какво ги бият, господин Йорданов, само че аз се въздържах и в никакъв случай няма да го направя това. Аз съм учтив човек'', описа потресеният жител.

Все отново, доколкото може да се каже, че има позитивна развръзка в този случай, тъгите завършват с човешкото отношение на проф. Иван Поромански, който оперира сина на господин Димитър Каменов.

Края на тази шокираща история, провокирана от безхаберието на управляващите, можете да видите във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР