''От моя лична гледна точка не съм сигурен, че е

...
''От моя лична гледна точка не съм сигурен, че е
Коментари Харесай

Владислав Симов пред ФАКТИ: Лесно е да оспорваш, много е трудно да изградиш политика

''От моя персонална позиция не съм сигурен, че е пропуснат късмет. По-скоро аз се възползвам от непредвиден процес на събитията, от това, че бях повдигнат от няколко локални партийни организации като непартиен човек да заема позиция в гражданска квота на Българска социалистическа партия в 26 МИР. След това имаше пререждане на листите, което не е толкоз ужасно за мен персонално. Това ми дава опция бързо да натрупам някакъв политически опит - по какъв начин в действителност се случва процесът по предложение, издигане на кандидатури и надлежно регистрирането им в листите''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ предприемачът Владислав Симов, който в последна сметка не е попадна като гражданска квота в листите на Българска социалистическа партия, както се очакваше.

Припомняме, че той гостува на медията ни през миналата седмица, когато изясни претекстовете си да одобри името му вероятно да попадне в листите на Българска социалистическа партия като гражданска квота.

''От позиция обаче на целия политически и партиен капитал, електорат на Българска социалистическа партия, има ужасно доста хора, които не схващат държанието на водача на партията, което не е безусловно удостоверение, че то е неверно. Просто не го схващат. За тях няма логика'', добави той.

''Страшно доста хора са издигнати от локалните партийни организации и след това в една не изключително транспарантна процедура са отхвърлени и листите са прередени. И по този начин се получават обстановки, в които имаме цели региони, в които няма представител от съответното място. В листата за Враца няма нито един врачанин вътре, което обезсмисля малко това да имаме локални партийни организации, които да повдигнат локални водачи, които познават проблематиката на съответния регион и надлежно те да се изпращат с вяра в политиката, че ще могат да се борят за района'', разяснява Симов.

Tой напомни цялата предистория на поканата към него да бъде кандидат-депутат от гражданската квота на Българска социалистическа партия.

" Аз одобрих с някакъв възторг, че може би в този момент е времето да стартира моят политически път. И аз го стартирам, на процедура. Аз постоянно съм бил деен в политическия живот дотолкоз, доколкото съм се старал да го разбирам. Старал съм се да показвам мнението си гласно и по този метод да въздействам на политическата конюнктура. Излизал съм на митинги, протестирал съм интензивно и обосновано. Това не се трансформира в този момент, аз оставам там'', съобщи още предприемачът.

За недопускането му до листите, Владислав Симов съобщи следното:

''Има два разновидността. Единият вид е, че водачът на Българска социалистическа партия е същински политически водач и взима смели решения и безусловно умишлено е решил да жертва демокрацията в партията. Между другото, Българска социалистическа партия е единствената демократична партия, в която може по либерален метод да се издигат хора, което ме притегли вътре, както и доста хора, и в този момент сега виждаме, че това е опорочено. Това е самоуверено решение от страна на лидерката на Българска социалистическа партия. Истината е, че в такава тежка политическа конюнктура, в която се намира страната сега, ние имаме потребност тъкмо от такива смели хора и смели решения. И в случай че това е в интерес на националната политика, в случай че тя е решила да жертва демокрацията в партията и метода, по който се подреждат листите, да се обкръжи с хора, чиято преданост е сигурна в интерес на националната политика, това е простимо и съм сигурен, че тя ще откри поддръжка в хората в партията и хората на улицата.

Надявам се да има нещо, което не разбирам в тази ситуация. Надявам се да не е по този начин, както хората приказват и да не се обкръжава тя с хора, които отиват в политиката и са подготвени на всичко, с цел да си взимат заплатата като народни представители. Между другото, това е един от най-големите пороци на политическата система в България - Народното събрание е цялостен с хора, които са подготвени на всичко, с цел да не престават да си взимат заплатата вътре. Това е най-големият недостатък, това е по-лошо и от най-корумпираните хора, тъй като, с цел да продължат, да са и в идващия парламент, те са подготвени на всичко. Искрено се надявам, че тя (б.р. Корнелия Нинова) не се обкръжава с хора, които да поддържат коалиция, която другояче би изкарала на улицата първо тези хора, които са членове на партията и би повлякла някакви национални митинги ".

''Моята идея е по-добър живот в България и по-високо качество на живот в България. Дали това ще стане с моето интензивно присъединяване като депутат или с моето присъединяване като деен жител, няма никакво значение, в случай че успеем да го постигнем'', безапелационен е предприемачът.

Той счита, че съществува опция да е имало уплах и от възможен мощен преференциален избор, тъй като това би могло да размести подредбите в листите.

Прогнозите за изборите и мрачните развои, той разяснява по този начин:

Моите най-мрачни мисли в тази посока са свързани със опазване на същия модел на ръководство - циничен, и просто промяна на играчите, мятане на пепел в очите на хората, едно безусловно замитане под килима на дерибействата и злините, които се случиха през последните години в интерес на това някой да ръководи просто ".

Владислав Симов даде своя коментар и за политическия план на Слави Трифонов: " Хората, които той презентира от листата си, наподобяват като хора, които са подобаващи за политиката. Сякаш имат експертиза. Още повече, че в случай че ги сложим на кантар с хората, които са от другите листи... Вижте защо става дума, Слави Трифонов не извади нито един някогашен футболист, приблизително потвърдил се и със подозрения дали е задоволително образован, с цел да го постави в листата си. Той извади хора, които са окей, що годе, само че аз имам мощни подозрения в това какъв брой дълготрайна му е тактиката в политиката.

Граждански интензивният бизнесмен изрази песимизъм и във връзка с " Изправи се! Мутри вън! ":

''Много е елементарно за всеки един човек да оспорва. Много е елементарно за един човек да каже: " Ще влезнем в политиката, тъй като има ужасно доста хора, които би трябвало да бъдат осъдени за техните несгоди, които са предизвикали ". И то има! И в действителност би трябвало да бъдат осъдени, и отговорност би трябвало да бъде търсена.

Много е мъчно обаче да се построи политика, доста е мъчно да се построи тактика за това по какъв начин ще се ръководи страната, по какъв начин ще се извлачи от калта, по какъв начин ще вървим напред. И аз, за жалост, в " Изправи се.БГ " не видях - може би виновността е в мен, може би не съм търсил задоволително, само че не съумях да прочета доста съответни дейности, които те ще подхващат ".

Той не изключи опцията в миналото да стане депутат и добави: " Важно е всеки един от нас самоуверено да си поеме отговорността на жител на България, значимо е всеки един от нас да има смелостта да се показва, да споделя какво му харесва и какво не му харесва и най-важното е да бъде сериозен към информацията, която получава ".

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР