''Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го

...
''Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев призна: Новия щам на COVID-19 вече го има и у нас

''Новият вариант на COVID-19 е към този момент в България. Доказахме го при осем българи. Предстои да изследваме какво е разпространяването на болестта. Тези пациенти незабавно са били признати в лечебни заведения''. Това разкри шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев, който е част от Националния действен щаб за битка с ковид. Той бе посетител в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия.

" Всеки, който се върне от Западна Европа или от Англия, да не събира цялото семейство, а да се самоизолира известно време и да се изследват ", прикани проф. доктор Кантарджиев. Според него е добре те да се изследват незабавно и да не се движат доста на открито.

''Заболеваемостта и смъртността от разновидността на вируса е огромна във Англия. За него е потвърдено, че имунизациите работят против него. Лошото е, че е по-заразен. Сега 10 заболели заразяват 29 други хора'', разясни той.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев разгласи, че новият вариант е тръгнал от учебните заведения.

По думите му би трябвало да се внимава доста за южноафриканския вариант, тъй като може имунизацията да не му повлияе.

''Някои от ограниченията би трябвало да останата малко по-продължително. Повече от пет души да не се събират на едно място'', предлагат медикът.

''Големият ни проблем е недоверието в науката, в медицината, в лекарите. Това пристигна поради хора, които не се държаха като лекари и не говореха като лекари'', безапелационен е проф. доктор Тодор Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР