38-годишната Садет Муса беше задържана и привлечена като обвиняема за

...
38-годишната Садет Муса беше задържана и привлечена като обвиняема за
Коментари Харесай

Освободиха От Ареста Майката На Дамла!

38-годишната Садет Муса беше арестувана и привлечена като обвинена за това, че за времето от 22,30 часа на 16 декември до 6,30 часа на 17 декември е оставила без контрол и задоволителна грижа 8-годишната си щерка Дамла, с което основала заплаха за нейното физическо и душевно развиване.

В неделя към 7.30 ч. майката откри тялото на удушеното си дете в фамилното жилище в Момчилград, откакто се върнала от нощна промяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в жилището, защото татко й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки.

Вчера проверяващите задържаха 25-годишния племенник на Садет Муса - Мехмед Хасан, който направи цялостни признания за убийството на момиченцето. Все още обаче не е ясно какви са аргументите за жестокото закононарушение.

Мехмед Хасан не се е опитвал да се укрие, само че се е опитал да си построи оправдание за нощта на убийството. Мъжът е имал ключ от жилището на семейство Муса, с което е проникнал в него в ранните часове на 17 декември. По думите на основния прокурор Сотир Цацаров, Мехмед е съзнавал какво прави и може да дава отговор за дейностите си. Младият мъж ще остане в ареста за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда да му бъде наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ".

От прокуратурата допълниха, че е направена преценка, че от доказателствата по делото не може да се одобри, че е налице действителна заплаха Садет Муса да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Заради това държавното обвиняване смята, че няма съображение да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на майката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР