37% от американските инвеститори поне веднъж са вземали борсови решения

...
37% от американските инвеститори поне веднъж са вземали борсови решения
Коментари Харесай

37% от инвеститорите в САЩ са вземали борсови решения на база туитове на Илон Мъск

37% от американските вложители най-малко един път са вземали борсови решения на база изявления в Twitter на основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск. Това сочат данните от анкета на компания за маркетингови изследвания Piplsay, представено от „ Бизнес инсадйър “.

В анкетата, в която са взели участие 30 400 души в интервала 6 до 8 февруари, към 16% от респондентите са споделили, че са се управлявали неведнъж от туитовете на Мъск при вземането на решения за вложения, до момента в който 21% са вземали решения на база на изявленията на милиардера един или два пъти. Цели 64% от интервюираните споделят, че наблюдават акаунта на Мъск в Twitter, до момента в който 43% от тях разясняват, че го вършат постоянно.

Мъск не един път е повлиявал на пазара със своите мнения в Twitter, в това число за криптовалутите биткойн и доуджкойн, както и за GameStop.

Според Piplsay близо половината от респондентите са споделили, че считат туитовете на Мъск за „ много занимателни “, до момента в който една четвърт не са били сигурни, а 29% са не са си счели за занимателни.

Сред респондентите, които са споделили, че познават Мъск, 48% го дефинират като „ гении “, до момента в който 7% го считат за „ гадняр “.

Близо половината от интервюираните, които са били запитани какво харесват в Мъск, са откроили неговата „ пристрастеност и неустрашимост ", до момента в който 35% от хората, запитани какво не харесват в милиардера, са показали „ арагантното му държание “.

Наскоро туитовете на Мъск за GameStop провокираха гнева на вложителя Бил Грос, който направи неправилен залог против GameStop през януари. Смята се, че в един миг това му е коствало 15 млн. $.

„ Мъск е дребен демон, които обича да играе тези игри. Той просто е закачклив човек, тъй че аз не се възмутих от мненията му, само че те доведоха до двойно повишаване на акциите, поради което изгубих много сън. Мъск аргументи това “, разяснява Грос.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР