37-годишната Джули Макдауъл от шотландския град Глазгоу има изключително рядка

...
37-годишната Джули Макдауъл от шотландския град Глазгоу има изключително рядка
Коментари Харесай

Какви са на вкус имената на хората?

37-годишната Джули Макдауъл от шотландския град Глазгоу има извънредно рядка дарба, наречена „ синестезия “

Тя й разрешава да възприема света по необикновен метод.

Става дума за неврологичен феномен или заболяване (трактовката в този случай може да е различна), при който дразненето на един осезателен орган провокира спонтанни чувства в различен. Хората с подобен градеж на мозъка могат да вземем за пример „ да виждат “ музиката, „ да помиришат “ цвета или „ да слушат “ миризми (при всекиго синестезията се демонстрира индивидуално).

Така да вземем за пример Джули усеща в устата си усет всякога, когато чуе нечие име. Понякога тя даже вижда и облици, които й е мъчно да опише, само че най-често става дума единствено за усет.

На пръв взор може да наподобява, че животът с такава дарба не е елементарен. Но младата жена твърди, че няма нищо ужасно в това. Джули страда от синестезия от ранно детство и от дълго време е привикнала с чувствата си.

Какви са на усет имената на хората? Според мис Макдауъл името Брайън има за нея усет на кокосови стърготини, Греъм – на студена стомана, Джон – на качествена кожа за обувки, Даниел – на макарони с доматен сос, Уенди – на портокалов сок, Ииус – на шоколадови топчета с вафлена плънка. При това в комбиниране с бащиното име и семейството имената получават спомагателни вкусови оттенъци. Дори цялостното и галеното име са изцяло разнообразни.

Потребители в обществените мрежи, където е записана Джули, непрекъснато я молят да им опише какъв усет имат техните имена и семейства. Това я прави изключително известна в интернет. Мнозина от потребителите на Световната нрежа на драго сърце биха заимствали дарбата й. Благодарение на нея ще им е доста по-лесно да се снабдят с известност, в сравнение с благодарение на безкрайните си селфита.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР