37 домуващи в специализираното социално заведение за мъже и жени

...
37 домуващи в специализираното социално заведение за мъже и жени
Коментари Харесай

Коронакошмарът в пламналото селище "Качулка" няма край

37 домуващи в профилираното обществено заведение за мъже и дами с умствена назадничавост „ Качулка “ са с позитивни проби за COVID-19, оповестиха от Областния спешен щаб. Резултатите от проучванията излязоха през последното денонощие.

Лечението на инфектираните консуматори ще се прави на място, в изолираност. Изследванията на домуващите не престават.

Към днешна дата инфектираните консуматори са 49. При направените по-рано проучвания на личния състав с PCR-тестове бяха открити 42 заболели лица, измежду които 23 са медицински сестри и санитари.

Общият брой на диагностицираните жителите на област Сливен през последното денонощие възлиза на 58 души. Сред тях има един доктор от Сливен. Няма болни възпитаници. Към момента няма данни за инфектирани учители. 53 от новите случаи са в община Сливен, 4 – в община Нова Загора, 1 – в община Твърдица.

За страдание, четирима души изгубиха борбата с ковид: 77-годишен домуващ от „ Качулка “ с съпътстващи болести, двама поданици на Нова Загора на 77 и 78 години и пациент от община Котел на 82 години. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилиите и околните им.

Областният спешен щаб приканва жителите прецизно да съблюдават разпоредените от здравния министър противоепидемични ограничения. Носенето на защитни маски за лицето е наложително в закрити площи, включително магазини, публичен превоз, гари, автогари, музеи, галерии, институции и други Предпазните маски са целесъобразни на открити публични места.

Здравните управляващи обръщат внимание, че, с цел да се реализира стремежи резултат, защитните маски би трябвало да се слагат вярно – да покриват и устата, и носа.

За да се ограничи разпространяването на ковид, по инструкции на регионалния шеф Чавдар Божурски и с решение на Областния спешен щаб, от 14 октомври се правят засилени инспекции за спазването на противоепидемичните ограничения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР