36 младежи от 6 държави състезават реформаторскиидеи в проект, посветен

...
36 младежи от 6 държави състезават реформаторскиидеи в проект, посветен
Коментари Харесай

36 младежи от 6 държави състезават реформаторски идеи

36 младежи от 6 страни състезават реформаторскиидеи в план, отдаден на световните цели, дефинирани от Организация на обединените нации за стабилно развиване на Земята и човечеството в подтекста на климатичните промени. 7 екипа от Германия, Испания, Португалия, Турция, Тунис и България вземат участие в новаторска еко-платформа с название „ Зелена задача: Напред! Въздигай Земята! Подобри Природата! “ (Mission GREEN:Go! Rise the Earth! Enhance the Nature) Проектът се извършва с финансиране по Програма ЕРАЗЪМ + за юношески продан по Договор № 2020-2-BG01-KA105-079353 от Сдружение „ МИА – Мениджмънт. Изкуство. Анимации “.

Проектът концентрира вниманието на младежите върху 6 от изведените 17 цели, предмет на Програмата за стабилно развиване за 2030 година, призната от всички държави-членки на Организацията на обединените народи. В двете етапи на плана младежките екипи разискват тематики, свързани с образованието, климатичните промени, производството, потреблението и здравето на хората.

В екипната работа младежите за първи път приложихаметода дизайн мислене, с който дефинират казуса, генерират хрумвания, основават първообраз на решението и тестват резултата до момента в който реализиран най-благоприятен позитивен резултат.

В първата фаза бяха тествани новаторски хрумвания за природосъобразно ръководство на бизнес процеси и публични връзки. Чрез неофициално обучение иигрови тренинги в границите на 10 дни методът дизайн мислене предизвика младежите да разсъждават, да опълчват гледни точки и да трансформират стандарти. Програмата на плана им даде поредност ситуационни игрови модели, дискусионни форми и срещи с специалисти. Така бяха тествани прототипи на решения заиновативни био- и еко-практики, които могат дапреосмислят публични правила, привички и целия международен ред в името на 17-тте цели за стабилно развиване на планетата.

Седемте екипа работиха по тематики: „ Образованието да познавам света “, „ Променям мисленето. Създавам метода “, „ Произвеждам отговорно – използвам мъдро “„ Предизвикателството „ Здраве и благоденствие “, „Живот на чисто. Да съчиним света отново“, „Водата на Земята знае…“ и „Въздигай Земята! Бъди едно цяло с нея!“.

Предвид обстоятелството, че задачите за стабилно развиване са незабавен апел за деяние от всички страни в световно партньорство, младежите на практика получиха своето първо чувство за отговорност към общността и човечеството. В анкетна противоположна връзка участницитеподчертаха, че възприемат Програмата‘2030 на Организация на обединените нации като споделен проект за мир и разцвет на хората, което ги стимулира да бъдат дейни, инициативни и подготвени за подпомагане.

В началото на юни съдружие „ МИА – Мениджмънт. Изкуство. Анимации “ ще бъде хазаин на втората фаза на плана, с стратегия готова по метода дизайн мислене. Международните юношески екипи ще работят по тематики, свързани с водните запаси на Земята.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР