35 отличия бяха връчени от кмета на Перник Вяра Церовска

...
35 отличия бяха връчени от кмета на Перник Вяра Церовска
Коментари Харесай

Перник тържествено отбеляза 90-годишнина от обявяването си за град

35 оценки бяха връчени от кмета на Перник Вяра Церовска по време на стилна гала в художествената изложба „ Любен Гайдаров “. Тържественото събитие е част от програмата отдадена на 90-та годишнина от оповестяването на Перник за град.

Със специфични плакети бяха удостоени персони и институции за принос в построяването и одобряването на Перник като актуален град. "Искам да благодаря на всички вас, които сте съдействали за развиването на Перник и през годините сте прославяли града ни. Отнасям се с извънредно огромна благодарност и почит към труда, посланието и задачата, която изпълнявате. Благодаря ви от сърце и ви искам здраве и благополучие, " изрази своята благодарност кметът Вяра Церовска, която също получи отличие по време на събитието.

Днес бе направена и първа копка на плана за създаване на кръгово кръстовище в кв. Изток в Перник. Стойността на обекта е 1 822 272,19 лева С построяването на кръговото кръстовище ще се усъвършенства пропускливостта и сигурността на придвижването както на моторните транспортни средства, по този начин и на пешеходците, означи Церовска.

Годишнината на града бе маркирана също и с фешън ревю под мотото "Перник през годините ". В него бяха показани ретро тоалети, разкриващи по какъв начин са се обличали дамите в близкото минало и модерни дизайнерски тоалети. Мобилна галерия "(Не)Познатият Перник " сподели неповторима галерия на ретрофотоси на остарели здания и забавни забележителности. Събитието беше намерено от кмета на града Вяра Церовска и регионалния шеф Ирена Соколова. "Благодаря ви за скъпата сбирка, с която имаме опция да забележим Перник в предишното. Вие сте тези, които съхранявате историята на Перник, " показа Церовска.

В церемониален обред по поднасяне на венци и цветя, с присъединяване на Националната гвардейска част, пред паметника на Кракра Пернишки се включиха представители на локалната и държавната власт, кметът Вяра Церовска, народни представители, регионалният шеф Ирена Соколова, ръководителят на Общинския съвет на Перник Иво Савов, кметът на кв. Изток Емил Костадинов, политици и жители.

На 26 юни 1929 година с декрет на Цар Борис ІІІ Перник публично е разгласен за град. В историята градът остава прочут със светването на първата електрическа крушка, мястото с първия цивилен духов оркестър в България и града с издигнатата първа българска електроцентрала.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР