33-годишният чешки съдия Павел Орел ще ръководи срещата от група

...
33-годишният чешки съдия Павел Орел ще ръководи срещата от група
Коментари Харесай

Чешкия съдия ще ръководи България - Гибралтар

33-годишният чешки арбитър Павел Орел ще управлява срещата от група С4 на шампионата Лига на Нациите сред България и Гибралтар, която ще се играе в петък, 23-и септември от 21.45 часа в Разград.

България ще се опита да завоюва първа победа в групата, откакто двата  отбора приключиха 1:1 през юни в дребната територия на Иберийския полуостров.
 
Помощници на Орел ще бъдат неговите сънародници Камил Хайек и Ян Патак, а четвърти арбитър Ян Петрик. Делегат на УЕФА е Таммо Байсхуйцен от Нидерландия, а съдийски наблюдаващ – Хуан Фернандес Марин от Испания.

Орел е в Първа категория на съдиите на УЕФА, последната му среща на интернационално равнище е Фиорентина – РФС Рига (Латвия) на 8-и септември, приключила 1:1. През лятото пък е получил и три мача от квалификационните кръгове в шампионата Лига на Конференциите.

През сезон 2021/22 той управлява европейската подготовка за младежи до 21 години сред Уелс и България, приключила 1:1 с гол на Владимир Николов за българския тим. Година по-рано пък е основен съдия на мача от шампионата Лига Европа сред Антверпен и Лудогорец, извоюван от белгийците с 3:1.

Роден е и живее в Храдец Кралове, а работи като управител в туристическа организация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР