Към 11:00 ч. в днешните частични избори за кмет на

...
Към 11:00 ч. в днешните частични избори за кмет на
Коментари Харесай

Ето каква е избирателната активност в Голямо Градище, Факия и Баня

Към 11:00 ч. в днешните частични избори за кмет на кметство в село Баня, община Несебър са дали своят вот 55 души от общо 140 имащи право на глас. Това оповестиха от Общинската изборна комисия в Несебър.

За поста в обитаемото място има двама кандидати. Кандидатите са същите, които се бориха за кметския стол през есента на предходната година. Тогава те стигнаха до балотаж. Правомощията на определения кмет бяха прекъснати два месеца по-късно поради не навременното му овакантяване на комерсиално сдружение.

Към 11:00 часа гласувалите гласоподаватели за кмет на кметство Факия, община Средец, са 161. Общият брой на имащите право на глас е 391. Това оповестиха от Общинската изборна комисия (ОИК) в Средец.

Изборният развой протича обикновено, няма тъжби и сигнали. Отворена е една изборна секция, показаха от ОИК.

До нови избори в с. Факия се стигна, откакто Върховният административен съд касира изборите през есента м.г. и разгласи избора за кмет за нереален. Магистратите отсъдиха, че на балотажа той е взел с два гласа по-малко от съперника му. Кандидатите за поста през днешния ден още веднъж са двама.

Към 11:00 часа в опаченското село Голямо Градище са дали своят вот 17,22 % от имащите право на глас в провежданите през днешния ден частични локални избори. Гласували са 166 индивида от общо записаните в изборните описи 964 души. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия в Опака Феим Феимов.

Изборният развой все още протича обикновено, не са регистрирани тъжби и сигнали, добави Феимов.

До частичните избори в село Голямо Градище се стигна откакто на 8 март т.г. определеният на локалните избори през есента на 2023 година Мехмед Ислямов е умрял.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР