32-годишният болярин Николай Симеонов е част от екипажа на луксозния

...
32-годишният болярин Николай Симеонов е част от екипажа на луксозния
Коментари Харесай

Кой е единственият българин, шафнер на Ориент Експрес

32-годишният болярин Николай Симеонов е част от екипажа на първокласния трен " Ориент експрес ", добил международна известност от романа на Агата Кристи, написа " Борба ".

Търновецът е единственият българин, работещ на борда на железопътното возило, и негова отговорност е да се грижи за комфорта и спокойствието на пасажерите. Нашенецът употребява престоя на влаковата комбинация на гарата в Горна Оряховица на 3 септември, с цел да се срещне за малко с родственици и другари от родния си град, а по-късно машината се насочи към крайната си точка – Венеция.

Николай бива назначен за шафнер на „ Ориент Експрес “ преди 4 години. Научава за обявата за работа от собствен прочут и съумява да пребори стотиците съперници за позицията. Споделя, че едно от условията било да владее най-малко 4 езика, с цел да може да комуникира свободно с пасажерите.

„ Много хора си мислят, че влакът „ Ориент Експрес “ е просто мит и съществува само в книгите. Той е неповторим, тъй като е единствен в света. Пътува към този момент 100 години. Всеки един от 15-те му вагона има темперамент и за мен е чест да работя на борда “, споделя Симеонов.

Благодарение на специалността си е срещал доста известни персони, само че се постанова да резервира имената им в загадка. Свикнал е с огромния интерес към първокласния експрес и се любува на всички дестинации, до които стига по релси.

Също като останалите си сътрудници от екипажа, Николай носи елегантна униформа в унисон с неповторимата ретро атмосфера на влака. В изискания интериор са пътували кралица Елизабет II, Франц Йосиф, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи.

Любопитна детайлност за търновеца е, че е и безспорен първенец в интернационалното съревнование за бодибилдъри в Румъния – INBA Romania. Печели купата през 2018 година, побеждавайки конкуренцията в лицето на унгарци, холандци, гърци и румънци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР