32-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Ловеч,

...
32-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Ловеч,
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж, пребил до смърт приятелката си в Тетевен

32-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Ловеч, бе наказан на пожизнен затвор при първичен специфичен режим за причиняване на гибелта на 29-годишна жена при изискванията на домашно принуждение, оповестиха от обвиняването.
Окръжният съд призна за отговорен мъжа за това, че през нощта против 4 март 2021 година в Тетевен, в апартамент, след нанесен побой при изискванията на домашно принуждение и с особена свирепост, предизвикал гибелта на жена,
В резултат на породените контузии, младата жена умряла на 11 март 2021 година в УМБАЛ-Плевен. Делото е прегледано от съда по реда на кратко правосъдно разследване, при което подсъдимият е признал виновността си и е приел обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.
Обвиняемият (три пъти осъждан за хулиганство) и потърпевшата живеели на фамилни начала, като от връзката имали дете. Двамата постоянно се карали, а по отношение на дамата бил упражняван душевен и физически тормоз.
За упражненото домашно принуждение, потърпевшата сезирала полицията, а през 2018 година и Районния съд в Тетевен, като делото в съда било прекъснато по избор на дамата, след покайване на мъжа и заричане да се поправи.
Поради влошените връзки потърпевшата се преместила да живее при майка си, само че обвиненият траял да я преследва и заплашва. На 3 март 2021 година вечерта двамата се срещнали в жилището на обвинения.
Както и различен път ставало, сред двамата зародил скандал, минал в побой над потърпевшата. В резултат тя изпаднала в безсъзнание, само че обвиненият я оставил да лежи на леглото в спалнята.
Едва на сутринта, той се обадил по телефона на собствен другар и му споделил, че има огромен проблем с дамата, тъй като дишала, само че била в безсъзнание. Когато пристигнал в жилището, приятелят му видял, че потърпевшата е неконтактна и извикал Бърза помощ.
Жената била откарана в болничното заведение в дълбока кома с забележими пострадвания, където на 11 март 2021 година умряла. Обвиняемият е с мярка за неотклонение - непрекъснат арест.
Присъдата на Окръжен съд-Ловеч предстои на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР