31-годишният Вилиян Руменов, познат в Лом като Вили Лудия, е

...
31-годишният Вилиян Руменов, познат в Лом като Вили Лудия, е
Коментари Харесай

Вили Лудия гърмял в денонощните магазини в Лом, тикнаха го зад решетките /снимки/

31-годишният Вилиян Руменов, прочут в Лом като Вили Лудия, е маскираният и въоръжен престъпник, който обра единият денонощен магазин в градчето, а в другия сплашил продавача с изстрел, научи BulNews.bg.
Припомняме, че във вторник вечерта, въоръжен с револвер, с маска на лицето и с тъмни очила, Вили нахлул в нон-стопа на улица „ Александър Стамболийски “, в края на пешеходната зона до Дунава. На промяна зад щанда бил 66-годишният шеф на обекта Л.С. Нападателят насочил против него револвера и изискал да му бъдат предоставени парите от оборота. Управителят обаче не се уплашил и отказал да се подчини, а вместо това задействал паник-бутон за защита на магазина. Подплашеният престъпник стрелял във въздуха, след което побягнал в незнайна посока.
Същата нощ към 23.30 часа обаче Вили решил още веднъж да си опита шанса. Пак с маската и изваден револвер, той влезнал в другия денонощен магазин в градчето, до жп гарата. На работа бил 42-годишният продавач-консултант М.М. Маскираният го заплашил с револвера, само че този път номерът му минал. Изплашеният чиновник му предал оборота на магазина в размер на 200 лв. и 100 евро, след което крадецът се изпарил, като преди този момент още веднъж гръмнал във въздуха.
Ченгетата посетили двата търговски обекта и създали огледи. Още същата нощ те заподозрели Руменов за грабежа и по-късно го задържали. При претършуване в дома му са открити черна маска с прорези за очите, кожени ръкавици, газов револвер "Екол 2005 " 9мм. Открити са 120 лв., за които той е признал, че са от ограбения търговски обект. Вилиян е арестуван в ареста за 24 часа, а през вчерашния ден с прокурорско разпореждане му е взета мярка за неотклонение „ задържане за период от 72 часа”.
Вили Лудия е остарял познайник на органите на реда. Той е престъпно проявен и осъждан за обири и опиати. Хората в града знаят, че той от години е подвластен от дрогата. Преди години Руменов катастрофира на път за Враца, където е бил на метадонова стратегия. При случая почина 24-годишен негов другар, който пътувал в колата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР