30-годишен българин е сред чужденците, подали оплакване в саксонската полиция

...
30-годишен българин е сред чужденците, подали оплакване в саксонската полиция
Коментари Харесай

Какво се случва в Кемниц и защо германски националисти бият мигранти?

30-годишен българин е измежду чужденците, подали недоволство в саксонската полиция при размириците в източния немски град Кемниц, оповестяват локални медии. Сънародникът ни е бил арестуван за малко и заплашван от локален гражданин.

Стотици стачкуващи минаха през централната част на Кемниц след убийството на един 35-годишен мъж. Вестник " Билд " осведоми, че измежду стачкуващите е имало " склонни към принуждение десни радикалисти ", които протестирали против " задграничната престъпност " и скандирали лозунги от сорта на: " Ние сме народът ". Радио MDR заяви за сбивания, както и за бутилки, с които били замеряни служителите на реда. На видеоклипове в обществените мрежи се виждат и набези против мигранти. В резултат на всичко това градските управляващи прекратиха прибързано градския празник от съображения за сигурност , написа " Дойче Веле ".
При конфликтите е бил ранен минимум един служител на реда. От полицията оповестяват, че в началото са подадени четири тъжби. " Две от тях са за нанасяне на телесна щета, една тъжба е за отправяне на закани, и една - за оказване на опозиция против органи на властта ", съобщи говорителката на полицията в Кемниц. По данни на вестник " Freie Presse ", стачкуващите са последвали апела на дясно съдружие от футболни ултраси, които призовали във Facebook: " Да покажем кой има думата в града! "
Спор сред хора от разнообразни националности
Повод за конфликтите стана гибелта на един 35-годишен немски жител. След градския празник в Кемниц се завързал спор сред хора от разнообразни националности, който довел до безредици в нощта против неделя. " Потресена съм от случилото се през тези неделни часове. Как е допустимо някои хора да се договарят, с цел да провалят празника и да заплашват други хора? ", недоумява кметицата на Кемниц Барбара Лудвиг.
В Кемниц проверяват непредумишлено ликвидиране
Полицията заяви, че в неделя в интернет са се появили доста апели, които карали хората да се събират в централната част на града. Към 15.00 часа в центъра на Кемниц се събрали стотина души. Тази проява, проведена от дяснопопулистката " Алтернатива за Германия ", протекла безпроблемно. В 16.30 часа обаче последвала втора проява, проведена от сдружението на десните футболни ултраси " Kaotic Chemnitz ". Полицията оповестява, че в нея са взели участие към 800 души. " Тази група не реагираше на апелите на полицията и не сподели подготвеност за съдействие ", оповестиха полицейски чиновници. Очевидно полицията в началото е била сюрпризирана от решителността на групировката. Тъй като силите на реда разполагали с " стеснен контингент ", били извикани спомагателни полицейски елементи за справяне с безредиците. Постепенно ситуацията било овладяно.
Двама ранени и доста спекулации
Според първичните следствия, в разногласията, довели до вълнения, са взели участие най-много 10 души. Двама са били ранени, частично тежко, а един 35-годишен е умрял от раните си в болничното заведение. Както убитият, по този начин и двамата ранени са немски жители. Участниците в разногласието са употребявали ножове. Полицията е арестувала двама мъже на 22 и 23 години, които са се пробвали да избягат от мястото на престъплението. Засега не се оповестява тяхната народност, с цел да бъде дефинитивно изяснено дали те в действителност са били забъркани в разногласието. Прокуратурата и полицията водят следствие за непредумишлено ликвидиране.
Според досегашните сведения, не е ясна повода за възникването на конфликта. Информациите, съгласно които разногласието е зародил след полово посягане над дами, не са се потърдили. Полицията прикани хората посредством Туитър да не се поддават на спекулации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР